Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 24

Wątek: Children Of Bodom

Atrax Robustus
    Guest

Re: Children Of Bodom

HONOR znam i slucham. Wlasciwie ich teksty niosa w sobie nienawisc, ale w przeciwienstwie do innych niektorych kapel, ich teksty sa bardzo ideologiczne.
    Powinienes takze znac Gontyne kry (pagan NS) oraz Graveland (podobna tematyka, ale tez pagan).

Aha - ja sam nie jestem nacjonalista. Przynajmniej nie do tego stopnia, aby nienawidzic innych.

znam graveland choć pod tematyke "pagan" można podciągnąc wczesne wybryki Nergala , ale Honor i konkwista bardziej do mnie przemawiają .. choć też daleko mi do tego żebym po przesłuchaniu paru CD wyszedł na ulice i wszytkich wokoło lał po mordach..

Atrax Robustus
    Guest

Co do Behemotha, to typowo do tematyki pagan nawiazuje plyta Grom, a chyba najbardziej tytulowa piosenka - grom

nieposiadam :-) ale słyszałem , za to mam from the pagan vastlands płytke z coverami limitowaną 1000 sztuk i tam jest from the pagan vastlands 2001 i to wymiata na maxa

Atrax Robustus
    Guest

Jezeli lubisz takie zespoly, to polecam:
    Nokturnal Mortum - plytki Goat Horns i To The Gates of Blasphemous Fire musisz miec. Klimaty ze tak powiem ukrainskie. Czesto mozna uslyszec elementy folklorystyczne, ale rowniez i odglosy dzikich zwierzat, lasow, walk. Moim zdaniem brzmieniowo stoi to conajmniej na poziomie Dimmu Borgir.
    Gontyna Kry - Polski zespol (nazwa w tlumaczeniu to swiatynia krwi). Zespol prezentuje tematyke NS i pagan. Ciezkie, ale techniczne i w miare dobrze opracowane.
    Berserk - tez dobre
    Venedae - podoba mi sie. Fajnie gitary graja.
    Temnozor - takie.. ruskie Piosenki sa dziwne, bo albo slychac gitary i growling, albo lagodne wokale.
    Lucifugum - rowniez dosyc klimatyczne. Mialem kasetke, limitowana seria, ale tylko 3 piosenki przypadly mi do gustu.

Ogolnie to, co moglbym polecic z piosenek to:
    Nokturnal Mortum:
    - Cherez Richku Cherez Chai!
    - Kuyaviya
    - Kolyada
    - Veles' scroll
    - Goat Horns
    - Black moon overture
    - Perun's Celestial Silver - ktos to kiedys nazwal hymnem poganstwa.
    - The Hands of Chaos - jak sama nazwa wskazuje, chaotyczne, ale jak przesluchasz z 2 razy, to na pewno sie spodoba. W tle miazdzacej perkusji i gitar slychac bardzo lagodna i delikatna symfonie.
    - Under The Banners of The Horned Knjaź - Po prostu genialna piosenka z ladna ludowa nuta, ostra perkusja, wokalami i gitarami.
    - Forgotten ages of victories - chyba najlepsza piosenka tego zespolu

Gontyna Kry:
    z tego najbardziej lubie:
    - Ostrzu Pana Uderz
    - Kruk Smierci
    - Krew Naszych Ojcow

Mi się tam podoba. Fajny zespół...

dzięki :-) postaram sie znalezc i posłuchać

Nockturnal Mortum jest super...mam kilka piosenek.

Polecam jeszcze Haggard ale to inny klimat - mam ich wszystkie utworki :]

Atrax Robustus
    Guest

A jakie masz dokladnie piosenki?
    Z jakich plytek?
    Hehe, Haggard to raczej zupeeelnie cos innego niz to, o czym tu rozmawiamy, ale rowniez lubie... jak i nowego Theriona.

Obcy - jak w ciagu 2 dni nie znajdziesz niczego z tego co mowilem na necie, to pisz do mnie na gg.

Mnie sie podoba kawalek Kissing the shadows ..chociaz ta muza to nie moj klimat ale gitarka i rytm odjazd

Uprawnienia umieszczania postów