-
Re: sztuczki
Fajne
-
wiecie, to wszystko bardzo łatwo wytłumaczyć. z tą danią to zawsze wyjdzie 4, a państwo jakie znamy na litere D to Dania, kwiatek na I to tylko Irys, a kolor na N to tylko niebieski. Nasza kultura spowodowała, że myślimy o tym, a nie innym: 7 to liczba uznawana za szczesliwa, marchewka też jest jednym z najpospolitszych i najcharakterystyczniejszych warzy. Mlotek - rowniez - najczesciej poslugujemy sie wlasnie mlotkiem, srubokretem. to z dodawaniem 1000 to tez proste - czlowiek idzie na "latwizne" i dodaje tysiącami, dziesiątkami, zamiast po kolei, bo tak mu latwiej. a mleko - to jasne. tak jak jako nam sie kojarzy z kura, tak krowa z mlekiem - tak nam wdrukowala w umysly kultura, nie zastanawiamy sie nad takimi rzeczami dokladniej
-
Double jesli najczesciej poslugujesz sie mlotkiem to nie chcial bym sie z Toba spotkac:P
-
I u mnie niebieski młotek )). Mnie się odrazu kolor skojarzył z poprzedniego testu - kolor niebeski, Dania i irys
-
młotek to tam jeszcze nic.... mnie się skojarzyła natychmiast piła...................
-
mi wyszedl niebieski kilof, proponuje zmiane tego testu specjalnie dla terrarystow, 98 procent hodowcow zwierzat egzotycznych mysli o niebieskim
-
Dokładnie!! Mi np. wyszła cebula z prostego względu - z warzyw, no chyba oprócz ziemniaków, jadam ją najcześciej!! A mojemu ojcu, który od 2 tygodni jeździ na działkę i rąbie drewno od razu wyszła siekiera, ale dlaczego czerwona...?? Może on tam rąbie nie tylko drewno... ;PPP
-
sajmon za sterem
mi wyszły niebieskie irysy w danii i mleko a w reszcie jestem nienormalny.
aha i jeszcze niebieski mlotek
-
Mi tam wyszla zielona wiertarka, a z liczb 8
-
Ja tesh liczba 6... Nom i nie marchewka tylko jablko pomyslalam ale to nie jest chyba warzywo ale to szczegol :P sztuczek z liczbami nie robilam bo nie umiem liczyć
Uprawnienia umieszczania postów