-
jaki kupic aparat cyfrowy do 700 zl max 850
tak jak w temacie ... czy olympusy sa dobre ? a jak nie to jaki poelcacie aparat o max 850 zl ...
-
Re: jaki kupic aparat cyfrowy do 700 zl max 850
Olympusy są dobre, chociaż nie śledziłam jakie olympus ma aparaty w tej cenie co podajesz... Ale z zasady lubię tą firmę
-
no wlasnie tez slyszalem ze sa dobre i tak pytam .. mam zamiar kupic cyfrowke no ale wole kogos kto moze cos na ten temat powiedziec co poleca itp itd ....
-
niestety olympus nie robi aparatów z dobrymi parametrami w tych granicach cenowych, zazwyczaj sa to aparaty 2mpix i z max. 3x zoomem optycznym, ja sam mam aparat Olympusa, ale kompakt na cyfrowkach tej firmy jeszcze sie nie poznałem
-
a na jakie parametry zwracac uwage najbardziej ? przy zakupie aparatu cyfrowego ...
-
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=26525465
ten wydaje mi sie calkiem calkiem. ma dosc niezle rozdzielczosci robionych fotek, 16 mb na karcie i zoom optyczny. no i FUJI a oni sie troszke znaja na aparatach
-
czyli na co zwracac uwage ?
-
jesli masz do wyboru aparat cyfr. znanej firmy, a lepsza (teoretycznie) cyfrowke NONAME wybierz pierwsza opcje. bo nieznana firma moze okazac sie gowno warta
W aparatach cyfrowych licza sie:
-rozdzielczosc (za ta cene to conajmniej 2-3Mpix). im wieksza rozdzielczosc tym lepsza jakosc zdjecia i tym bardziej zapelniona karta (patrz nizej :P)
-pojemnosc karty (im wieksza pojemnosc tym wiecej zdjec zrobisz)
-zoom optyczny. cyfrowy tez sie w miare liczy, ale do 800 zł aparat powinien miec zoom optyczny (bo cyfrowy to ma nawet szmelc za 200 zł).
- dla niektorych wyglad :P
-
-
Uprawnienia umieszczania postów