Strona 2 z 3 PierwszyPierwszy 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 11 do 20 z 29

Wątek: Kara śmierci - zabawa w Boga?

Re: Kara śmierci - zabawa w Boga?

Mam takie zdanie jak Mefisto i Yeter. Po za tym jestem stanowczo za kastracją gwałcicieli/pedofili/etc oraz za karą śmierci - w imię: "mordujesz z zimną krwią, zostaniesz zamordowany z zimną krwią". Bo nie uważam, że pozostawienie przy życiu chodzącej, niebezpiecznej dla otoczenia bestii, ma mu pomoc (wybacz Ramms!) w spełnieniu jego osobistej duchowej misji i wypelnienia przeznaczenia (szczegolne, gdy tego kogos przeznaczeniem jest np mordowowanie i gwalceniem innych). Wybaczcie - nie wierzę w boga - i jestem za eliminacją osobników zagrażających czy niezdolnych do jakiegokolwiek działania w społeczenstwie. bowiem to nie są ludzie, a tymbardziej zwierzęta, które świetnie sobie radzą poprzez selekcję naturalną - a ludzie jak widać nie, pozostawiając przy życiu nawet tych, którzy się do niego nie nadają.

co do samobójstwa i zabójstwa to ja słyszałem że to pierwsze jest gorsze
    dlaczego sądzisz że samobójstwo jest gorsze ?
    Ja nie moge się z tym zgodzic ale to moje zdanie.
    Dusza samobojcy ma szanse odkupic swoje winy w jednym wcieleniu, a morderca będzie cierpiał przez cały czas

oK, ide spać - mam kaca, gdy mi przejdzie napisze tutaj cos bardziej sensownego

Ale jak by mu klejnoty uciąć to i tak mógł by sie nie przekręcic, a moze dla takiego zboka byłoby to gorsze od śmierci, ja jestem za, ale tylko gdy wiadomo na 100%(co jest bardzo względne) i w przypadku ekstremalnych przestępstw.

Dodatkowo jesli podatnik ma utrzymywac morderce nieroba albo takiego który wyjdzie na wolnosc za 25 lat to jest niesprawiedliwe wobec społeczeństwa, poniewaz zadaniem wymiaru sprawiedliwości powinno być dbanie nie tylko o resocjalizacje skazanych ale takze o dobro społeczności, które moze byc zagrozone w taki czy inny sposób.

Czytałaś zeszłotygodniowy numer NEWSWEEKA?

moim zdaniem powinna być śmierć za śmierć, przynajmniej te skurwysyny co pobili, pocieli a na koniec powiesili mojego znajomego na pasku od spodni, mieliby sie czego bać. Nikt sie nie boi tego że pójdzie do pierdla bo są przepełnione itam nie pójdą, a na cmentarzach jest jeszcze miejsce. Takie jest moje zdanie i jak narazie go niezmienie. Oko za oko, ząb za ząb to czemu nie śmierć za śmierć. Krytykujcie to lub nie, takie jest moje przekonanie, możliwe, że przez ostatnie zdazenie na moim osiedlu i przez to co zrboili osobie którą znałem....;[ powieścić ich ***** za jaja...

nokeg pocieszajace jest tylko to że w wiezieniu za takie zbrodnie jest odpowiednia kara, opowiem coś takiego:

W częstochowie, może słyszeliście, był przypadek kiedy 3 czy 4 gówniarzy znęcało sie nad bezdomnym, wbili mu patyk w odbyt, i zamęczyli gościa do tego stopnia że błagał o śmierć, w końcu zmarł. Goście poszli do pierdla (nie wiem czy wszyscy ale wiem ze w tym pierdlu jest znajomy) a w pierdlu taka sytuacja: Jak rodzice chcieli chłopka odwiedzic to sie mineli z karetką bo "przyjaciele" z celi sie nim zajeli (oczywiscie cynk od strazników za co siedzi). Jak juz siedzial w gipsie to tylko słyszał: "Ty sie tak nie ciesz bo jak Ci zdejmą to drugi raz Ci złamie" codziennie na Dzień Dobry ma obitą mordke, a jak chciał sie powiesic to go ściągneli i połamali połamane już łapki, jednym słowem, chłopak chyba wymieka chociaz przed kolegami był "guru" w końcu zabił człowieka więc jest kimś. W wiezieniu jest hierarchia i gdy jest sie ostatnim smieciem ma sie naprawde nieciekawie

Więzienia sa przepełnione bo p********i urzędnicy i sędziowie wsadzaja do nich niewinnych ludzi podczas gdy inni łaza po ulicach i jest jak jest, w moim miescie w areszczie Na Piaskach przez 3 miesiace trzymali mlodego chłopaka bo jechal pociągiem na sfałszowanej legitymacji barany

Ponoć w więzieniu tępi się najbardziej matki które zamordowały swoie dzieci oraz pedofili. Yeter opisał co się dzieje z Cwelami (bo tak są tam nazywani) bardz dobrze. Ale to zupełnie inny temat.

Myśle że wprowadzenie prawa Mahurabiego (oko za oko...) nie jest zbyt dobrym rozwiązaniem. Tym bardziej że za pobicie i pedofilie w żadnym chyba kraju nie ma kary śmierci.

A co było w NEWSWEEK'U???????

ponczos
    Guest

Śmierć... Ktoś ma zostać pozbawiony życia np. za zgwałcenie 7 letniej dziewczynki?? NIGDY W ŻYCIU!!! Takie osoby powinne zostać wystawione na najgorsze cierpienia, przy których myśl o śmierci bedzie dla nich zbawieniem, uwolnieniem... To że ktoś "potrzepie się" kilka sekund na krześle elektrycznym a potem "wyzionie ducha" jest niczym w porównaniu z cierpieniem tej dziewczynki... Powinno się, zamiast "Na Wspólnej" lub "Baru" zrobić reality show w którym skurwysynowi wypruwano by flaki - zapewniam że lepiej by to podziałało na potencjalnych zwyrodnialców. A to że jest to nie humanitarne i bestialskie mam gdzieś!! Uważajcie mnie za mściwego, okrutnego i zaślepionego nienawiścią... Zobaczymy jak będzie myśleć za kilka lat... Bo na poprawę "kondycji" otaczajacego nas świata jakoś się nie zanosi!!

P.S. To co powyżej napisałem zostało "spłodzone" w pośpiechu i ma wiele "niedoróbek". Jest prawie 4 w nocy i nie jestem w najlepszej kondycji psycho - fizycznej!!

xol
    Guest

Masz rację, mnie też drażni powoływanie się na "prawo natury" - tym bardziej że każdy przyzywa je kiedy chce uzasadnić swoje poglądy.
    Prawa natury to np. prawo grawitacji albo zasady dziedziczenia. ale to, co się tyczy moralności albo zasad życia w społeczeństwie, to już nie natura a kultura. Pojęcia dobra i zła zostały stworzone przez człowieka.

tylko że czasami bywa tak: koleś idzie do pierdla i siedzi w celi z kumplami, i czasami jest im tam lepiej niż poza więzieniem. Ale to jak jest w więzieniach można długo opowiadać, jedni są tam gnębieni inni żyją całkiem dobrze (tak jak w filmie Killer, Siara :P)

Uprawnienia umieszczania postów