-
Pomóżcie mi - problem z usb i komórką.
Na czym ten problem polega:
Mam telefon Nokię 5510, na którą można nagrywać mp3 z komputera, internetu i płyt CD.
Zainstalowałam sobie odpowiedni do tego program, włączam do komórki spcejalny nokiowy kabel USB i podłączam całość do komputera.
Klikam w tzw Nokia Audio Managerze opcję "kopiuj do urządzeń" (czyli chcę przegrać z komputera muzykę na telefon), komputer "poszukuje sprzętu odtwarzacza" i nagle wyskakuje z takim ostrzeżeniem: "Nie można nawiązać komunikacji z urządzeniem przenośnym. Sprawdź ustawienia opcji aby się upewnić, że zostało wybrane właściwe urządzenie. Jeśli urządzenie jest podłączone poprzez kabel USB, odłącz kabel i włącz ponownie, tak samo z urządzeniem".
Co miałam zrobić, wyłączyłam i włączyłam kabel, "zrestartowałam" komórkę... i dalej to samo!
Czy to wina kabla? (markowego, nieużywanego, ale niestety już nie pod gwarancją)
Czy stacji USB? (mam dwie, ciągle w użyciu (drukarka, aparat i inne), próbowałam podłączać do obu i nic)
Czy ktoś się orientuje, gdzie są te "ustawienia opcji" , aby upewnić się, że podłączyłam "właściwe urządzenie"? (bo ma podobny telefon i program do niego)
Proszę o pomoc...
Uprawnienia umieszczania postów