Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Pomóżcie mi - problem z usb i komórką.

Mieszany widok

Pomóżcie mi - problem z usb i komórką.

Na czym ten problem polega:
    Mam telefon Nokię 5510, na którą można nagrywać mp3 z komputera, internetu i płyt CD.
    Zainstalowałam sobie odpowiedni do tego program, włączam do komórki spcejalny nokiowy kabel USB i podłączam całość do komputera.
    Klikam w tzw Nokia Audio Managerze opcję "kopiuj do urządzeń" (czyli chcę przegrać z komputera muzykę na telefon), komputer "poszukuje sprzętu odtwarzacza" i nagle wyskakuje z takim ostrzeżeniem: "Nie można nawiązać komunikacji z urządzeniem przenośnym. Sprawdź ustawienia opcji aby się upewnić, że zostało wybrane właściwe urządzenie. Jeśli urządzenie jest podłączone poprzez kabel USB, odłącz kabel i włącz ponownie, tak samo z urządzeniem".
    Co miałam zrobić, wyłączyłam i włączyłam kabel, "zrestartowałam" komórkę... i dalej to samo!
    Czy to wina kabla? (markowego, nieużywanego, ale niestety już nie pod gwarancją)
    Czy stacji USB? (mam dwie, ciągle w użyciu (drukarka, aparat i inne), próbowałam podłączać do obu i nic)
    Czy ktoś się orientuje, gdzie są te "ustawienia opcji" , aby upewnić się, że podłączyłam "właściwe urządzenie"? (bo ma podobny telefon i program do niego)
    Proszę o pomoc...

Re: Pomóżcie mi - problem z usb i komórką.

nokie mają to do siebie że musisz mieć konkretne oprogramowanie do konkretnego modelu telefonu. Po zainstalowaniu takiego bajeru możesz przeglądać pamięć telefonu tak jak twardy dysk i kopiujesz tak jak pliki sie kopuje na kompie Jeżeli jednak masz taki programik, to nie wiem co jest grane

no mam program do tego konkretnego modelu, i wlasnie nie moge nic zrobic, bo jakby nie laczyl sie z telefonem!

ja miałem ten szmelc, a niemasz tam innego programu?? a widzi ta komórke Twój komputer, czy niebardzo?? już niepamiętam dokładnie jak sie to robiło bo komórke miałem chyba w styczniu, odrazu Ci pisze... zmień ten telefon na inny, nie jest warty swojej ceny i jest ogromny:-)

jak mi dasz kase, chetnie sobie kupie nowy, misiu pysiu :>

sprzedaj ten i za te pieniądze kup inny:-) chociazby siemensa MT50

a fe z siemensem, jestem wierna tylko nokiom

też tak kiedyś robiłem, ale zaryzykowałem i kupiłem siemensa C60. Jak narazie niemam zamiaru go zmieniać. Moja mamusia ma siemensa MT50 kupiła go chyba za 190zł i też jest zadowolona. Ale itak zrobisz jak bedziesz chciała:-)

A fe z Nokiami - jestem wierny wszystkiemu innemu, tylko nie im. :P

A tak na poważnie, może w telefonie jest jakaś opcja, która uruchamia port USB tak samo, jak się uruchamia irdę w aparatach w nią wyposażonych?
    Nie napisałaś, czy komputer widzi urządzenie po podłączeniu.

no właśnie nie widzi, opcji zadnej nie ma. eehhh leje już na to.

Uprawnienia umieszczania postów