Pokaż wyniki od 1 do 5 z 5

Wątek: Do osób zorientowanych w prawie - pytanko

Do osób zorientowanych w prawie - pytanko

Witam
    Czy wśród nas, terrarystów znajdzie się ktoś, kto studiuje bądź zajmuje się prawem? Jeśli tak, będę wdzięczny za wyjaśnienie takiej oto kwestii:
    Chodzi o wymeldowanie przez właściciela mieszkania osób zameldowanych tam na stałe. Z tego co mi wiadomo właściciel mieszkania musi zapewnić lokal zastępczy. Czy to prawda? Jeśli tak, to jakie warunki musi spełniać taki lokal?

Pozdrawiam
    Bartek Gorzkowski

Re: Do osób zorientowanych w prawie - pytanko

tak jest to prawda ale zeby dostac takowy lokal zastępczy(socjalny) trzeba czekac bardzo dlugo gdyż w listach w urzędzie miasta jest wiele takich osób a jezeli chodzi o warunki Te lokale które daje miasto spełniają wszystkie normy!
    pozdrawiam!

a prawem zajmuje sie tylko troche wiec wiesz!

Dzięki

Tu jednak nie chodzi o eksmisję za np. niepłacone rachunki.
    W mieszkaniu tym zameldowana jest na stałe kobieta z dzieckiem. Mieszkanie jest własnościowe, należy do jej teściowej która chce go sprzedać i wymeldować synową z wnukiem. Zaproponowała jej przeniesienie do mieszkania oddalonego o 90 km, w małej miejscowości gdzie nie ma szans na podjęcie pracy. Tu gdzie mieszka obecnie ma stałą, legalną pracę i jest to jej jedyne źródło utrzymania.
    Orientujesz się może jak sprawa wygląda w tej sytuacji? Wyjaśnienie tego jest dla mnie bardzo ważne. Chodzi o to czy jest sens walczyć (czy ma prawo się tego domagać) o jakiś inny lokal w mieście w którym mieszka obecnie.

Pozdrawiam
    Bartek

ciężko mi cokolwiek w tej sytacji powiedziec ale WYDAJE mi się że prosić może jedynie teściową gdyż w sądzie powiedzią jej ze niech się cieszy ze woogle dostala jakieś mieszkanie chociaż głowy nie dam !!
    pozdrawiam!

Uprawnienia umieszczania postów