Strona 15 z 16 PierwszyPierwszy ... 513141516 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 141 do 150 z 152

Wątek: Geje

Re: Geje

Dodam cos na temat homoseksualizmu w oczach Kosciola:

pazdziernik 1986 r., List do Biskupow Kosciola katolickiego o duszpasterstwie osob homoseksualnych (Kongregacja Nauki Wiary) -> zaleca sie w nim, by osoby homoseksualne staly sie "przedmiotem szczegolnej troski duszpasterskiej" - to dosc duzy postep, nieprawdaz? Chociaz na tle naszej glowy Kosciola (czyt. papiez), to nic nie znaczy, niestety. Ale przynajmniej juz sie nie napietnuje tego na mszach w kazaniach (chyba ze w jakiejs zapadlej dziurze). Malo tego, wrecz stanowczo potepia wszelkie akty dyskryminacji wobec homo. Bo "ujawnia to brak szacunku dla drugich". Przynajmniej "homo" od tego moga odpoczac...

W 1973 roku Amerykanskie Towarzystwo Psychiatryczne usunelo homoseksualizm z rejestru chorob. Swiatowa Organizacja Zdrowia WHO w grudniu 1987 roku zadeklarowala, ze uznanie homoseksualizmu za chorobe bylo bledem i zaproponowala wykreslic h. ze swiatowego rejestru chorob. WHO w 1993 roku wydala oswiadczenie, ze orientacja seksualna nie moze byc rozpatrywana jako zaburzenie. Co na ten temat Kosciol - nie chce mi sie pisac, bo to strata czasu....

Kościół od zawsze prześladuje homoseksualne pary, a w szeregach księży zdarzają sie przeciez i tacy ludzie. Ech...zreszta znacie moje zdanie na temat kosciola i homoseksualizmu

No wlasnie juz nie przesladuje jak napisala Awi

Skoro już o faktach mowa"

"Homoseksualizm, uważany za przestępstwo jeszcze przed panowaniem narodowego socjalizmu, uchodził według ideologii nazistowskiej za szkodliwe dla polityki ludno?ciowej "wynaturzenie", które należy zwalczać. Prze?ladowania w szeregach NSDAP zaczęły się w 1934 r. od "puczu Röhma" (SA). Ewidencję organizował utworzony przez Himmlera w centrali gestapo "specjalny referat ds. homoseksualizmu". Tysi?ce homoseksualistów aresztowano, czę?ć z nich wykastrowano i wymordowano w obozach koncentracyjnych, gdzie wyróżniał ich różowy trójk?t." Proj. Glossary

Dla smaczku, bez naukowych dogmatów, w "Hitlers Geheimnis" (Lothar Machtan), jak również "The Hidden Hitler", autora nie pamiętam, piszą o odmiennym zorientowaniu seksualnym Hitlera.

least, but not last: Konstytucja
    "My Naród Polski (...) zarówno wierz?cy w Boga (...) jak i nie podzielaj?cy tej wiary (...) równi w prawach (...) pomni gorzkich do?wiadczeń z czasów, gdy podstawowe wolno?ci i prawa człowieka były w naszej OjczyĽnie łamane (...) ustanawiamy Konstytucję (...) jako prawa podstawowe dla państwa oparte na poszanowaniu wolno?ci i sprawiedliwo?ci, współdziałaniu władz, dialogu społecznym oraz na zasadzie pomocniczo?ci umacniaj?cej uprawnienia obywateli i ich wspólnot"

Z reguly tak jest, ze ten, kto najwiecej krzyczy, ma najwiecej za uszami

Ja tam też bym takich napier....ł.Co z tego że duzi byli, gej nie uderzy faceta, to tak jakby hetero miał uderzyć kobietę.A jeśli by uderzył to by powiedział " a masz ty byku ty!ty brutalu!" westchnąłby :P

ancur
    Guest

a znacie jakies fajne dowcipy o pedalach?bo ja znam 2 ale nie bede ich tutaj pisala....jak znacie to piszcie!!

Eeee....
    Dlaczego gej nie uderzy kobiety? Ja jako baba kilka razy przywaliłam drugiej babie, facetom zreszta tez... Dlaczego gej ma wiec nie przywalic facetowi??????

... no mi też sie tak wydaje..... co Ty myślisz że taki atrakcyjny byś był dla geja żeby Cie nie chciał bić??? oże tego sie właśnie boisz... że Cie jakiś poderwie i co wtedy zrobisz.... Ja znam fajne kawąły i mega mnie śmiesża Jak zresztą te o blondynkach czy góralach Ale nie pisze ich tu bo wole trzymać strone homo niż ich teraz ośmieszać.. Jak ktoś chce to w necie łatwo znaleźć

Szkoda, że tak was dużo po stronie siusiotronów

Uprawnienia umieszczania postów