-
Re: Geje
Dodam cos na temat homoseksualizmu w oczach Kosciola:
pazdziernik 1986 r., List do Biskupow Kosciola katolickiego o duszpasterstwie osob homoseksualnych (Kongregacja Nauki Wiary) -> zaleca sie w nim, by osoby homoseksualne staly sie "przedmiotem szczegolnej troski duszpasterskiej" - to dosc duzy postep, nieprawdaz? Chociaz na tle naszej glowy Kosciola (czyt. papiez), to nic nie znaczy, niestety. Ale przynajmniej juz sie nie napietnuje tego na mszach w kazaniach (chyba ze w jakiejs zapadlej dziurze). Malo tego, wrecz stanowczo potepia wszelkie akty dyskryminacji wobec homo. Bo "ujawnia to brak szacunku dla drugich". Przynajmniej "homo" od tego moga odpoczac...
W 1973 roku Amerykanskie Towarzystwo Psychiatryczne usunelo homoseksualizm z rejestru chorob. Swiatowa Organizacja Zdrowia WHO w grudniu 1987 roku zadeklarowala, ze uznanie homoseksualizmu za chorobe bylo bledem i zaproponowala wykreslic h. ze swiatowego rejestru chorob. WHO w 1993 roku wydala oswiadczenie, ze orientacja seksualna nie moze byc rozpatrywana jako zaburzenie. Co na ten temat Kosciol - nie chce mi sie pisac, bo to strata czasu....
-
Kościół od zawsze prześladuje homoseksualne pary, a w szeregach księży zdarzają sie przeciez i tacy ludzie. Ech...zreszta znacie moje zdanie na temat kosciola i homoseksualizmu
-
No wlasnie juz nie przesladuje jak napisala Awi
-
Skoro już o faktach mowa"
"Homoseksualizm, uważany za przestępstwo jeszcze przed panowaniem narodowego socjalizmu, uchodził według ideologii nazistowskiej za szkodliwe dla polityki ludno?ciowej "wynaturzenie", które należy zwalczać. Prze?ladowania w szeregach NSDAP zaczęły się w 1934 r. od "puczu Röhma" (SA). Ewidencję organizował utworzony przez Himmlera w centrali gestapo "specjalny referat ds. homoseksualizmu". Tysi?ce homoseksualistów aresztowano, czę?ć z nich wykastrowano i wymordowano w obozach koncentracyjnych, gdzie wyróżniał ich różowy trójk?t." Proj. Glossary
Dla smaczku, bez naukowych dogmatów, w "Hitlers Geheimnis" (Lothar Machtan), jak również "The Hidden Hitler", autora nie pamiętam, piszą o odmiennym zorientowaniu seksualnym Hitlera.
least, but not last: Konstytucja
"My Naród Polski (...) zarówno wierz?cy w Boga (...) jak i nie podzielaj?cy tej wiary (...) równi w prawach (...) pomni gorzkich do?wiadczeń z czasów, gdy podstawowe wolno?ci i prawa człowieka były w naszej OjczyĽnie łamane (...) ustanawiamy Konstytucję (...) jako prawa podstawowe dla państwa oparte na poszanowaniu wolno?ci i sprawiedliwo?ci, współdziałaniu władz, dialogu społecznym oraz na zasadzie pomocniczo?ci umacniaj?cej uprawnienia obywateli i ich wspólnot"
-
Z reguly tak jest, ze ten, kto najwiecej krzyczy, ma najwiecej za uszami
-
Ja tam też bym takich napier....ł.Co z tego że duzi byli, gej nie uderzy faceta, to tak jakby hetero miał uderzyć kobietę.A jeśli by uderzył to by powiedział " a masz ty byku ty!ty brutalu!" westchnąłby :P
-
a znacie jakies fajne dowcipy o pedalach?bo ja znam 2 ale nie bede ich tutaj pisala....jak znacie to piszcie!!
-
Eeee....
Dlaczego gej nie uderzy kobiety? Ja jako baba kilka razy przywaliłam drugiej babie, facetom zreszta tez... Dlaczego gej ma wiec nie przywalic facetowi??????
-
-
Szkoda, że tak was dużo po stronie siusiotronów
Uprawnienia umieszczania postów