Strona 3 z 8 PierwszyPierwszy 12345 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 76

Wątek: Samobójstwo-JakKażdyToKażdyTemat:)

Mankov
    Guest

Re: Samobójstwo-JakKażdyToKażdyTemat:)

HOHO!! Szczerze powiem, strony podane przez RAMMSYEIN-a i strona w którą ten temat zmierza jest dla mnie przerazająca... zazwyczaj wole unikac wgłębiania sie takie tematy i wole tą "cieplejszą" strone życia, poprostu, jestem pod wrazeniem waszych zainteresowan Pozdrawaim

Co do stron internetowych, zawsze lubilem tego rodzaju strony, mnie jakoś to w ogóle nie przeraża, to poprostu natura i każdego spotka kiedyś ten sam los - śmierć.
    Znam jeszcze kilka innych o podobnej tematyce, w razie czego mogę się z kimś powymienić linkami. :]
    hehe...moja znajoma skomentowała tak moje zainteresowanie tym tematem: "normalni ludzie nie interesuja sie śmiercia"

Przypomniała mi się jeszcze pewna historia która opowiedziała mi ciocia, ale nie będę jej tutaj opowiadał, jest zbyt wstrzasajaca... zwiazana z załatwianiem formalnosci w kostnicy:]

Z ezoterycznego punktu widzenia samobójstwo nie ma najmniejszego sensu. To tak, jakby przełożyć sobie w szkole termin klasówki...

Niestety, nie zagłębiałem się w tematy spirytyzmu.

Awikularia, "masz prawo do wlasnego zdania i bede tego prawa bronil ze wszystkich sil, choc sie z Toba nie zgadzam (c) nie pamietam kto" =)

Jak dla mnie samobójstwo jest rzeczą dziwną, pomimo naporu z zewnątrz, zawsze mozna znalezc inny sposób (no prawie), bylem kiedys na samym dnie jesli chodzi o nasza szkolna spolecznosc, a teraz mi sie polepsza. Ale znam przypadek, bylo to w naszej szkole, kiedy chlopak, gdy nie zdal z 6klasy do gimnazjum zagazowal sie wdychajac gaz z zapalniczki, bylem przy tym jak próbowali go reanimowac, niestety się nie udalo. A jego mlodszy brat (chyba okolo 10 lat wiec jest swiadomosc jakas tego co sie stalo) ze fajnie bo dostanie po nim rzeczy O_o no ale to bylo pod wplywem takich czynników jak to ze zieznosili go nauczyciele, a rodzice lubili sobie popic z tego co slyszalem, bo osobiscie go nie znalem. W każdym razie samobójstwo to jest utrata jakiejkolwiek szansy na zmienienie tego co jest na lepsze, lepiej bylo w czasie wojny, bo jesli bys sie zaciagnal do wojska, zginiesz smiercia na polu bitwy, czyli godna a nie na galezi drzewa, albo wrócisz, a po zetknieciu się z taką dawą śmierci jak wojna napewno bedziesz mial inne spojrzenie na swiat.

Moze to co pisze nie trzyma sie zbytnio kupy, ale ostatnio mam dola i chce sie w takim temacie wypisac, a mam zapalenie zatok i mnie glowa boli.

Masz rację Jaca, dusza samobójcy będzię istnieć nadal na tym świecie do momentu w którym w jego ziemskie życie miało się zakończyc.
    więc nie ma sensu tego robić i skazywać się na większe cierpienia po śmierci

Dzięki Revi !
    fajna stronka !

słuchajcie, dyskutujcie sobie do woli, ale prosze, nie zamieszczajcie takich linków ;/ Pamiętajcie, że są tutaj tez młodzi ludzie... Nie dla każdego taki widok jest pasjonujący. Nie ukrywam że sie poprostu brzydze czegoś takiego i to nie jest coś, co z miłą chęcią oglądam.
    Macie zamiar powymieniać sie linkami, to prosze róbcie to przez maila lub gg.
    Wiem, że nikt nie kazuje nikomu wchodzić na podane linki, jednak czasami przez czystą ciekawość człowiek wejdzie, a to co zobaczy może być zbyt drastyczne.

Uprawnienia umieszczania postów