Strona 7 z 8 PierwszyPierwszy ... 5678 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 61 do 70 z 76

Wątek: Samobójstwo-JakKażdyToKażdyTemat:)

Bgi
    Guest

Re: Samobójstwo-JakKażdyToKażdyTemat:)

kto Ci powiedział, że robie z siebie ofiarę, nie staram się o tym z rodzicami rozmawiać i trzęse portkami? napisałem przecież, że mam przy sobie przyjaciół i dąże do tego by skończyć szkołę i wyrwać się stąd.. 'niestety' nie jestem materialistą i nie cieszę się z cyfrówki, komputera i internetu tak jak z ciepła okazywanego mi przez bliskie osoby.. ojciec wcale nie charuje.. miał pracę za biurkiem, przeszedł na wcześniejszą emeryturę i choć jego stan fizyczny pozwala mu na pracę, to gapi się przez cały czas w telewizor i nic nie robi.. do matki nic nie mam.. nadal pracuje, a jej stan spowodowany jest przecież wybrykami ojca..

a to zdanie jest komiczne: 'Więc nie miej im za złe że nie wiedzą tak do końca czego chcesz.' chyba oczywiste jest, że każde dziecko potrzebuje ciepła.. jeśli Ciebie zadowala cyfrówka i inne głupoty to z chęcią wymienie się na rodziny.. czekam na kontakt ale to już na priv..

kurde :/ zalogowało mnie jako mojego kumpla

MinuS
    Guest

hm dyskutowac mieliśmy o samobójstwach a zeszło na problemy rodzinne i patologię niby powiązane to z samobójstwem ale zaczyna się tu robić zbyt "prywatnie" zeszło na problemy Bgi-a ale jak chce to ok

Mnie denerwuje tylko jak dzieciaki tak szpanuja tymi swoimi "myslami" chca aby ktos sie nad nimi uzalal, samobojstwo tez wymaga odwagi mimo, iz trudniej jest zacisnac zeby i isc dalej. najczesciej jezeli ktos chce popelnic samobojstwo nic o tym nie mowi, nie chwali sie wkolo jaki to on poszkodowany ( w zasadzie tacy co sie chwala to tylko gadaja by gadac a na drugi dzien jakby nigdy nic sie ciesza z pierdol ).

bardzo ładne opowiadanko a może codzienność niektórych z nas

osoba popełniejąca samobójstwo z jednej strony jest tchórzem, który boi się wziąść życie w swe ręce i woli wybrać śmierć. Z drugej zaś strony jest chodzącym przykładem heroizmu, bo odważyła się na ten czyn. Dużo osób potępia samobójstwo w stylu "nie rób tego pomyśl o rodzinie i bliskich itp itd". Ale czy ktoś pomyślał kiedyś o nich, Czy ktoś zagłębił się w ich duszę?
    Temat ten mogę wziąć zbyt do siebie ze względu na ciotecznego brata, którego pewnego ranka znaleziono w lesie na sznurze. Przepraszam za to, ale mimo tej tragedii nie jestem osobą, która potępia samobójstwo. W końcu kto z nas wie co tak naprawdę z najduje się po "tamtej" stronie. Może samobójcy tak naprawdę żałują z całęgo serca tego czynu, a może odetchnęli z ulgą patrząc na dzisiejsze czasy.
    PS jeśli ktokolwiek o tym myślał lub próbował i przetrwał ten czas to żałuje tego, że nie dosięgnęła go ta "odwaga"? Myślę że nie.
    A tak w ogóle to zwierzęta są najlepszym lekarstwem na takie myśli. Pomyślcie co by stało sie z waszymi podopiecznymi gdybyście dopuścili się tego czynu.. Biada ich losom, oj biada

samobójstwo nieodwracalna droga ucieczki ale czy słuszna? największym problemem jest to iz ten kto nigdy nie myslał na poważnie o samobójstwie nigdy nie będzie wiedział co mysli taka osoba, nie dowie się jak to jest siedziec na parapecie czy może ze sznurem w reku w konkretnym celu...a powody no coz sa różne podobno (jak to uważała pewna psycholog-której przyjaciółka popełniła samobójstwo-to dopiero cios..) człowiek może zabić sie nawet z tego powodu iż spożnił sie na autobus (paranoja?! nie! może poprostu dojdzie do wniosku iż nic mu się nie udaje itp..) słaba psychika jest powodem tych wszystkich autodestrukcyjnych mysli i czynów ale takie są czasy..

MinuS
    Guest

co do tych dzieciaków które zgrywają się i mówią zę popełnią samobójstwo a tego nie robią to są wyjątki bo właśńie ten chłopak o którym piszę na samym oczątku tak zrobił od tygodnia wszystkim trąbił że popełni samobójstwo na swoim blogu codzinną notka to było odliczanie ile dni jeszcze zostało część mu nie weirzyła żę to zrobi a on jednak to zrobił i dziwne jest to że nie powstrzymali go

nie mam zamiaru sie z Tobą zamieniać. Nie imponują mi cyrówki i tego typu bajery...
    Weś pod uwage, że rodzice chcą zapewnić Ci jako takie godziwe warunki. Ale Ty tego nie widzisz... A szkoda....

to co piszesz jest po prostu przykre.. usprawiedliwiasz mojego ojca nawet go nie znając. nie zdajesz sobie sprawy z tego, że krzywdzi on mnie i matkę? na jakiej w ogóle podstawie śmiesz twierdzić, że on stara mi się zapewnić godziwy byt? widać, że nigdy alkoholika nie znałeś. nie wypowiadaj się więc w sprawach, o których nie masz zielonego pojęcia.. wypisujesz o mnie, że trzęse portkami itd. dlaczego więc jeszcze się nie zabiłem? dlaczego wciąż walczę o lepsze życie? ciekawe co Ty zrobiłbyś w takie sytuacji..

Uprawnienia umieszczania postów