-
Już po.....
Na razie polski, jutro piszemy drugi wybrany przedmiot.....życze wszystkim powodzenia, oby poszło Wam lepiej niż dzisiaj )) Potem jeszcze ustne.....u mnie będą trwały do 3 czerwca.....mam 247 maturzystów w szkole. Jak wszystko sie uda to już licze hektolitry alkoholu które będą towarzyszyć świętowniu...... :>
-
Re: Już po.....
hmmm z polaka jestem happy:]ale czekam na reszte:]
-
no, polski przeleciał Jutro męczcie sie, ja mam wolne :P niemniej jednak będę trzymał za was kciuki, bądźcie pewni
-
siedziałem w pierwszej ławce przed komisją... To się nazywa pech!Ale w sumie nie było tak źlePowodzenia jutro!!!
-
Polak przelaciał. Było średnio... Tematy dziwne były.
Ale będzie dobrze Powodzenia wszystkim!
-
dla woj.śląskiego były takie:
1. "Krzepić serca" i "rozdrapywać rany" - dwa wielkie tematy w literaturze polskiej i dwa sposoby uczestnictwa twórców w losie narodu. Zinterpretuj utwory literackie podejmujące te wątki.
2. Poezja jako lustro uczuć i refleksji człowieka. Podejmij tę myśl, interpretując liryki, które są dla Ciebie źródłem wzruszeń i przemyśleń na temat kondycji ludzkiej.
3. Utwory, które potwierdzają europejską tożsamość Polaków. Zinterpretuj przywołane przykłady, wyjaśniając, z jakich postaw i przekonań wyrasta poczucie wspólnoty.
4. Analizując i interpretując wiersz Bolesława Leśmiana "Z lat dziecięcych" zwróć uwagę na sposób rozwijania przez poetę motywu Arkadii dzieciństwa.
szczerze mowiac, myslalam, ze beda gorsze gorsze tematy mam na sprawdzianach z moim Szalonym Profesorkiem polonistą da sie przezyc
-
Ja pisałem na pierwszy podobnie jak 97 innych maturzystów u mnie. W sumie było nas 130. Na trzeci pisało 17 osób. 4 nie ruszył nikt.
-
tez siedzialem w pierwszej ale ławce :/ ale dalem rade
-
-
Dzisiaj drugi dzień. Pisałem geografie i napisałem 19 stron podaniowych. Chyba bedzie dobra ocena. Czekam na wyniki.
Uprawnienia umieszczania postów