-
Re: 22 dni tylko 22 dni
Znalezli sie "fani" metalu a nikt o dream theater nawet nie napisal...ehh...
Bija na glowe ta cala wasza "Avicularie Metalice" i reszte. Jedyny fajny numer ktory ja jako zawodowy muzyk naprawde cenie to "one" wiecej ciekawych nie pamietam.
BYlem na koncercie dreamow juz 2 razy w Krakowie. Przyszla Banda cwaniakow w koszulkach metaliki. Muzyka dreamow jest tak trudna technicznie, rytmicznie itd ze nie wiedzieli co ze soboa zrobic, kiedy skoczyc bo rytmy sa tak nieregularne ze hoho. poprostu istny polew z kolesi. Nawet muzycy to zauwazyli, bo na bis zagrali jakis cover metaliki no i oczywiscie wreszcie chlopaki z cmentarzem na koszulkach sie rozbawili, wreszcie pogli sobie poskakac do prostego rytmu bo wreszcie zaczeli cos kumac.
Dream i Metallica rozpoczely dzialalnosc mniej wiecej w tym samym czasie, jednak poziom jednego i drugiego znacznie sie rozni. Metallica stoi w miejscu szkoda bo byla inspiracja wielu ciekawych zespolow, miedzy innymi dla dreamow
-
tez jest o co sie kłócić, miałam iśc na koncert metallicy ale jakoś tak obawiam się zepsucia humoru gdy będa odgrywać nowe kawałki, nie zapomnę za to koncertu w 99' roku wtedy mozna było posłuchać 150 min dobrego ostrego grania i supporty były lepsze. teraz niestety metallica leci na kasę no i jak większość nu-metalowych zespołów tworzy muze wedle mody,myślałam że będe wierną fanką tego zespołu ale teraz mogę jedynie życzyć im zdrowia, a wam miłej zabawy na koncercie !!!
ja 31.05 napisze egzamin, a wieczorem usiąde przy masterze &justice for all...
-
HAHAHA, tylko czekalem na post w tym rodzaju "wyzszosc swiąt Wielkanocnych nad Bozego Narodzenia" Nie wiem czy wszyscy fani Dream Theater mają jakis kompleks na tym punkcie?? Nie pierwszy raz sie z tym spotykam. Ja bardzo lubie i szanuje ten zespol, ale wychowalem sie na Metallice, a nie Dream Theater, to nie znaczy ze mam pluc jadem na wszystko wokol. Musi Ci byc solą w oku fakt, ze to wlasnie Dream Theater złozyl hold Metallice wykonując na koncercie cały album "Master of Puppets" :] Zaraz moze zaczniemy sie spierc o to kto jest lepszym gitarzystą,Petrucci czy Hammet? Bez przesady, uszanuj gust innych osob.
-
ja za metallcom nie przepadam kiedyś naprawde fajnie grali ale za to co robia teraz ich nie lubie, St anger to okropna płyta a podobno metalica remiksuje jakiś hip-hopowy kawałek jakiegoś murzyna , jak można sie tak poniżyć, 100x wole slayera który przynajmniej nie kombinuje i gra cały czas na równym poziomie , szczerze mówia przeszedł bym sie na ten koncert wyłacznie ze względu na vadera ale troche drogo by mnie to wyszło , zaniedługo blitzkrieg 2 także zobacze vader za darmo. SZkoda że slipknot niegra osobnego koncertu jak dla mnie są oni jakby kontynuacja slayera choć na troche niższym poziomie , nawet kiedyś w którym wywaidzie z kimś ze slayera pojawiło sie takie stwierdzenie i w zópełności sie z tym zgodze.
-
Ja tam metallici tez nie lubie wole Rammsteina i Slipknota
-
Jesli Ci chodzi o to kto jest lepszy to odpowiedz jest jedna
-
-
Szczerze mowiąc wiele nowego, oprocz naprawde dobrego kawalka metalu Metallica nie wniosła. To byla jedna z wielu kapel grających trash metal, nie zaden nowy styl wymyslony przez Metallice. Po prostu im się udało i notabene bardzo dobrze.
-
nooo paganus bo vader jest bardziej komercyjny od helloween:|a na metallike nie ide bo
popierwszepriom matura(k*****a;/)
podrugieprimo trujillo to cieć&małpa;/
-
Szkoda ze tak piszesz o Trujillo... Napewno nie widziales na co go stac... naprawde jest zdolny chlopak i duzo potrafi... A to ze nowy to nie oznacza ze do bani... Na tym zakanczam dyskusje bo nie warto tego dalej ciagnac... kazdy ma wlasne poglądy i nie mam zamiaru na ten temat dyskutowac.
Uprawnienia umieszczania postów