-
żółtaczka ;-(
mam sześć kolców w ryjku: chrząstka w uchu, ucho, brew, broda, chrząstka w nosie i język. dwa ostatnie zrobiłem w przeciągu dwóch miesięcy w najlepszym studio w katowicach (tak jak i poprzednie).
kilkanaście dni temu miałem powazny wypadek na rowerze...
dziś spotkałem moja starą przyjaciółkę, której nie widziałem od ponad pół roku...
po spojżeniu mi w oczy powiedziała, że prawdopodobnie mam żółtaczkę - są przekrwione i żółtawe.
trochę sie wystraszyłem...
zna ktoś z was objawy tej choroby? powinienem odczówac jakiś ból lub inne doliglewosci?
-
Re: żółtaczka ;-(
Nie mialem nigdy zoltaczki, dlatego nie potrafie Ci pomoc poza podaniem linka do strony:
http://www.poradnikmedyczny.pl/archiwum_wyn/104
...pod ktorym to adresem znajduje sie nastepujacy kawalek w tresci:
"(...) przy czym najwcześniejszym objawem jest zmiana barwy białkówek oczu na żółtawą. (...). Zażółcenie skóry i/lub śluzówek występuje najczęściej dopiero po tygodniu od pierwszych objawów."
-
stary lepiej zrób badania jak najszybciej, jeśli wszystko będzie ok to i tak radzę ci się zaszczepić (obowiązuje coś takiego jak żółty tydzień w przychodniach-szczepionki są wtedy tańsze)
-
nie ma zartow... sa rozne rodzaje zoltaczki, na jeden z rodzajow niedawno umarl po miesiacach leczenia maz mojej znajomej, pamela andreson tez choruje na smiertelna zoltaczke (zainfowala sie w sudiu tatuazu). ale prawdopodobnie chorujesz na ta najlagodniejsza wesje zoltaczki, poniewaz przy ostrych nie zawsze sa "zolte oczy" (moga rozwijac sie bezobjawowo)
-
Pamela Anderson miala bez ochyby o wiele wiecej okazji, by zoltaczke zlapac w innych miejscach, niz studia tatuazu
-
zoltaczka nie przechodzi droga plciowa (o ile sie nie myle)
-
Double, przeciez ja nie mialem na mysli drogi plciowej :P :P
Chodzilo mi raczej o spozywanie lodow, ktore palaszowala podczas krecenia scen do "Baywatch"
-
Żółtaczki są paskudne. Można się zarazić poprzez wydzieliny z ciała bodajrze B.. chyba tak. Są też różne wrodzone jak np. zespół Gilberta.
-
chyba sie jednak mylisz, a przynajmniej WZW-B(wirusowe zapalenie wątroby typu B tzw. żółtaczka
jest chorobą weneryczną(przenoszona droga płciowa)
-
Panie i Panowie !
Byłem na badaniach (3 dyszki) i jestem zdrowy !
BTW: ze szczepieniem muszę zaczekac jeszcze z kilka miesięcy (tak powiedział lekarz) ponieważ podobno teraz moje białe krwinki są za słabe na podjęcie szczepów bakterii zawartych w szczepionce.
Uprawnienia umieszczania postów