przepraszam za drobny wykład:tomash_k jestem ciekawy czy naprawde tyle wiesz na temat UE??? Ja za unią nie jestem(tylko nie myśl że jestem pesymistą ) ponieważ przecież wszystko strasznie zdrożeje!!np: podatek VAT u wielu produktów bedzie wynosił 20%, u mniejszości 10% i 15%. Ale najgorsze jest to że stosunek innych państw UE do Polski jest zły. Przecierz jak było w drugiej wojnie światowej że to polacy rozszfrowali tą maszyne kodującą niemców(nie pamiętam nazwy).I co?? Anglicy przecierz rozpowiadali że to oni tego dokonali. Albo z tą fabryka samochodów:miała być w polsce wszyscy z tamtad sie cieszyli że będą mieli pracę.I produceci wybrali nagle słowację.A te akcje przed referendum. Przecież mówili że będziemy mogli podejmować pracę w innych krajach UE bez żadnych dokumentów. A teraz uprzejmie nas informują że tą opcje udostępnilo to kilka krajów(anglia,Irlandia i szwecja).Na szczęcie za dwa lata udostępni to większość krajów. Ale dlaczego nie powiedzą całej prawdy?? A o podwyżkach cen tez nic nie mówili!!!A wykraczając poza UE to Stany zjednoczone.Jaki sens miało wysłanie żołnieży do iraku. Mi sie wydaję że po prostu Pan Kwach chcial sie przypodobać Bush'owi i zdobyć sympatię jednego z najbogatszych krajów świata. I wreszcie SAMOOBRONA. Na slowo to ja leperowi nie wierze ale ciekawe co będzie jak dojdzie do władzy. A Hiszpania i Grecja mają mądre rządy i tylko dlatego stały sie rozwinientymi krajami. A z bezrobociem: przecierz te zakłady pracy padaja bo są za duże podatki!! A kto je wyznacza:Nasze obsrane SLD!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!więc jeśli oni dotrą do władzy to zyski bendą kierowac głównie na siebie ale i tak PO wygra chyba wybory i może wtedy będzie lepiej.