Strona 1 z 3 123 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 21

Wątek: Małpka ;]

Małpka ;]

Witam
    Potrzebuję informacji o hodowli małp heh.Najlepiej,żeby były po polsku.Zobaczcie sami,jakie to słodziutkie zwierzątka:

http://onet.allegro.pl/show_item.php?item=23986045

Pozdrawiam

Re: Małpka ;]

to nie zwierzak domowy a jak chcesz info to idx do najblizszego zoo

MataManX
    Guest

Słodziutkie zwierzątka z których rosną sfrustrowane gryzące wszystko i wszytskich małpiszonek. Zwłaszcza w wypadku samca jakim jest ten oferowany na allegro osobnik. Ogólnie nie polecam

Ale z Was kolesie.Saimiri właśnie sie nadaje do domu.Acha no i jak bym mial zamiar kupić to napewno na poczatku samice.Co do tej malpy to świetnie sie bawi z dziećmi i wszystko zależy jak sie ją wychowa ;].Narx

Tak, jasne. Zycze powodzenia, a niedlugo kolejna aukcja "sprzedam małpe", z Twoim podpisem.

MataManX
    Guest

dla ciebie mamy jedną wiadomość małpy nie da sie wychować ona dalej pozostaje dzika

Atrax Robustus
    Guest

Ktos kiedys gdzies powiedzial takie zdanie.. moze nawet tu na forum : "jezeli chcesz kupowac malpke, to znak, abys sprawil sobie zone i dziecko"

Mysle, ze hodowla bylaby ciekawa, ale zapewne staloby sie to, co mowil Hari i to w tempie mega-przyspieszonym.

A to zdanie to chyba 100% prawda hehe.Zdaje sobie sprawę z dzikości tych zwierząt ;].Sam byłem świadkiem w Kołobrzegu.Taki jeden koleś miał małpke na smyczy no i na takim murku można było sobie zrobić za drobną opłatą zdjęcie.No i podeszła taka mała dziewczynka z mamą,no i wyciągnęła ręke i zaczęła krzyczeć"małpa,małpa...!!!",a dosłownie w niecałą sekunde ona sie wychyliła i ją złapała za palec,ale szybko puściła.Właściciel był bardzo zszokowany zachowaniem swojego pupilka.Później matka zarządała dokumentacji szczepień itp.Później nie wiedziałem co się stało,bo musiałem nadążyć za grupą

malpka byla by fajna do hodowli jak sie ma dom i mozna jej zrobic woliere.
    i trzeba miec kupe kasy, rzeby kupic conajmniej 2 osobniki.

a swoja droga zawsze zastanawialem sie skad w dawnych czasach ludzie brali malpki do katarynek. jak przedtem nawet cukru i papieru do d.... niebylo

Witam!!!!
    Też juz o tym myslałem ale po dokładnym przeanalizowaniu wymagań i zachowań zrezygnowałem. Warto pamietac że nie zależnie od płci małpa wybiera sobie jednego z czlonków rodziny na partnera a pozostałych traktuje jako rywali a co za tym idzie jest bardzo agresywna w stosunku do nich.
    Odradzam

Uprawnienia umieszczania postów