Strona 3 z 3 PierwszyPierwszy 123
Pokaż wyniki od 21 do 23 z 23

Wątek: Żeź !!

Re: Żeź !!

książki swoją drogą wiedza praktyczna swiją porozmawiaj z pszczelarzem, ja swoje widziałem i stąd moje zdanie na temat konsumpcji pszczuł przez dorosłe szerszenie, kwiaty to najwyzej zapylają przypadkowo o ile mozna to nazwać zapylaniem....

Pozdrawiam
    Serpent

Ps. z tym cukrożerstwem to przesada, to głównie mięsożercy zersztą bedziesz hodował gniazdo to zam zobaczysz ;-)

omfg, gniazdo szerszeni w domu to juz nie slabe cojones trza miec

Dark Raptor
    Guest

Mam pszczelarzy w rodzinie i wśród znajomych
    To, że zjedzą mięso nie znaczy, że nie przekażą go larwom jako przemieloną papkę metodą "usta-usta" (miałem gniazdo założone na szybie, więc mogłem dokładnie oglądać co się dzieje w kolonii). Co do zapylania obstaję przy swoim. Np. taka śnieguliczka jest prawie wyłącznie zapylana przez osy. Szerszenie widziałem na kwiatach barszczu, drzewek owocowych i paru innych (zjadały pyłek i nektar, czasem też kwiaty, ale przy tej pracy zapylają kwiaty). Pszczoły też przez przypadek zapylają kwiaty, nie robią tego celowo.
    Moja królowa (do czasu, aż dostała nakaz eksmisji (((( jak miała do wyboru, decydowała się na produkty słodkie. Mięsa "normalnego" i owadziego nie ruszyła.

Uprawnienia umieszczania postów