-
Re: Znalazłem jaszczurke- co teraz??
czesc
"piszecie tak jakbyscie sami w domu nie trzymali gadow!!" - my trzymamy ale ... nie polskie - w polsce sa WSZYSTKIE GADY I PLAZY POD OCHRONA !!!!!!!!!!! wienc - WYPUSC JA !!!!!
ps. jeżeli chcesz hodowac jakiegos gada to idz do sklepu zoo i qp sobie np. gekona lamparciego - polecam
pozdro
-
congratulation czarny, wlasnie zabiles kolejna jakze rzadka i delikatna jaszczurke :/ po co je zbierac w ogole? takie malenstwa same sobie dadza rade, albo zgina, normalnie w naturze
-
Ojeeeezuuuu ale problem robiecie!!! Kolega nasz szanowny chce nakarmić jaszczurke. Tak? To niech nakarmi. A potem pójdzie za głosem rozsądku i ją wypuści
-
(...) Ci co mnie znają wiedzą co cenzura wycieła i co myślę o (...) "tego typu naszych kolegach", więc poprostu wypuść to zwierzę, a po cholere je w ogóle brałeś, co!!!! Gratuluje postawy. I taki ma jeszcze czelnośćpowiedzieć że my też trzymamy gady. Ręce opadają.
-
Co do hibernacji to:
- dorosłe zwinki zapadają w nią pod koniec września, a młode później
- żyworódki w październiku
Więc mozna ją spojkojnie wypuścić. Teraz jest dużo młodych zwinek i sobie radzą. A co do trzymania gadow krajowych (szczególnie jaszczórek) to odsyłam do mojego postu:
http://terrarium.com.pl/forum/read.p...&i=3866&t=3832
Uprawnienia umieszczania postów