-
Lubiący Grahama
witam
Kto z was czyta horrory Grahama Masterton-a??? i co sadzicie o jego tworczosci???
Czytalem powiesci takie jak: Strach, Wyznawcy płomienia, Dzin, Manitou, Powrot Manitou, Wyklety, Czarny anioł i pare innych. Uwazam ze to jeden z najlepszych pisarzy horrorow i nie tylko . Potrafi bardzo dobrze sprawic ze czlowiek odcina sie od rzeczywistosci i przenosi sie w sam srodek akcji, czujac strach, napiecie i wielka ciekawosc. Na wielkie uznanie zasluguje to iz napisalem wiele powiesci z czego glownie utwory grozy ktore kazdy z nich potrafi zainteresowac czytelnika jest inny od poprzednich i nie ma w nich monotoni, to jest tez godne uwagi bo nie kazdemu starcza na tyle wyobrazni i umiejetnosci literackich by zaskakiwac coraz to nowszymi dobrymi ksiazkami
Jesli ktos lubi jego ksiazki moze doradzi co jest warte przeczytania i co go najbardziej wciagnelo.
Pozdrawiam Nazer
-
Re: Lubiący Grahama
Ja tam wole Kinga i Koontza....
-
King jest dobry...czytałem ostatnio jego krótkie opowiadania-rządzą!!
-
Ale Masterton rowniez moze byc. Brian Lumley tez.......
-
Najbardziej w książkach Mastertona dziwi mnie to, że wszystkie książki są schematycznie do siebie podobne, ale każda jednakowo wciąga. Gdy ją zaczniesz czytać, to nie mozesz skończyć, dopóki nie dojedziesz do końca.
Przy okazji - czytał ktoś te jego sławetne poradniki seksualne?
-
A slyszal ktos moze cos o pany Lovecrafcie? :>
-
Anne Rice - Wampire chronices : RULEZ !!!
-
ja słyszałem twórca cthulhu czy jakos tak kredki tesz miałyy taka piosenke chyba i peter z vadera tesz dużo o nim gadał
-
Oj słyszałem słyszałem. Niestety niczego jeszcze nie czytałem.
-
Tak, czytalem sporo ksiazek Mastertona. Zeby sie odmozdzyc to jak najbardziej Fakt, są strasznie schematyczne, a mimo to siega sie po nastepną z przyjemnością. King to dla mnie zupelnie inna pólka i czyta sie go tez w inny sposob, jesli wiece co mam na mysli.
Lovecraft, owszem przeciez jego tworczosc odbila sie szeroko w obrazie, muzyce, filmach, rpg, ba, nawet w grach komputerowych. Jezeli ktos nie czytal, to musi czympredzej nadrobic
Uprawnienia umieszczania postów