Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 18 z 18

Wątek: czy eminem.....

Atrax Robustus
    Guest

Re: czy eminem.....

Czego sie nie robi dla kasy.. mozna nawet zmienic ideologie :>

Ehh, wy i to wasze "nienawidze". Nienawidze eminema, bo ma glos jak kaczka - oto argument. Ale i tak najlepszy jest dialog w stylu:

-Nienawidze Arabow!!!!!!!
    -Dlaczego?
    -Bo nie.

Ot i cala argumentacja, dla mnie smieszna. Zeby kogos nienawidziec, trzeba miec powod rzeczywisty, a nie urojony. Neo2, z tym twoim pradziadkiem: skad wiesz, jak bylo naprawde? Rodzina ci opowiadala? okej. A wysluchales drugiej strony? pewnie nie...

Zrodlem nienawisci miedzykulturowej jest przede wszystkim niezrozumienie. A najgorsze jest niezrozumienie i zacieklosc religijna, niestety... Na swiecie sa kultury tak bardzo sie od siebie rozniace, ze niektorym ludziom sie nie miesci w glowach, jak mozna np. dokarmiac szczury, skoro w Polsce sie je truje. To tak jak w czasach historycznych: Murzynom kazano sie ubierac, bo jak to, na golo latac? Toc to nie po chrzescijansku.....

Slowka "nienawisc" lepiej nie naduzywac..........

Gekon13, az tak cie zrazila wypowiedz Eminema? Nie tylko on ma o naszej narodowosci podobne zdanie. Na znak protestu mozesz wyrzucic jego plyty przez okno, ale obawiam sie, ze ten doniosly czyn do niego nie dotrze.....

Dokładnie jak mowi Awikularia nie tylko Eminem moze nie tolerowac naszego narodu ale mysle ze jesli tak powiedziel to pewnie chcial by sie troche halasu kolo niego zrobilo wiesz dla mnie on nie rozni sie od Britney Spears szkoda ze to co robi ludzie nazywaja hip hopem moze to tak brzmi ale koles zachowuje sie jak nasz superowy pan liroy, robi wokol siebie szum by byc popularnym, ale to chyba nie o to chodzi. A co do nie obdarzania Polakow sympatia w krajach zachodnich no coz nie ma sie co dziwic w wiekszosci przypadkow sami na to sobie zasluzylismy.
    Mały przykład : bedac kiedys na wakacjach w Hiszpani jak szlismy ze znajomymi na zakupy czy wogole sie gdzies przejsc to wielu ludzi przechodzilo na druga strone ulicy slysząc polski jezyk. Zapytalismy na jednej z dyskotek dlaczego takie sytuacje maja miejsce odpowiedz byla prosta: Polacy lubia sie awanturowac i kradna wszystko co popadnie. Pozniej tez dowiedizelismy sie ze niektorzy sklepikarze nawet zamykaja sklepy w okresie kiedy najwiecej polakow jest na wczasach.
    To bardzo przykra sytuacja ale sami sobie mozemy byc winni. A co do dyskryminacji rasowej, no coz czlowiek jest czlowiekiem kazdy ma prawo zyc wedlug wlasnej kultury i wlasnego stylu a co do ciebie Neo2 mysle ze jakby postawic przed toba jakas ladna zydowska dziewczyne to zaloze sie ze po pierwsze moglbys nawet nie zauwazyc ze to zydowka a po drugie nawet gdybys sie o tym dowiedzial to pewnie nie mialo by to dlaciebie znaczenia. Rasizm musi miec podstawy, a nie ze kolega ci powie chodz nienawidzimy zydow fajnie będzie. W szkole sredniej mialem kolege zapalonego rasiste dla niego Hitler byl Bogiem. Kiedys z nim rozmawialem i sluchalem jak mowil ze czarni, romowie zydzi to syf najgorszy. Za jakies 2 dni rozmawialismy o koszykowce i ta sama osoba powiedziala ze dopinguje druzynie L.A. Lakers i ze Shaquille O'Neil jest superowy. I jak zapytalem jak rasista moze lubiec czarnego gracza to powiedzial ze jego uwielbia ale reszty nie. Wiec wyciagnijcie wnioski sami. Wedlug mnie mlodym ludzia do pewnego wieku to mozna wszystko wmowic, pokierowac nimi tak, ze bedą dresiarzami, skinami, punkami i czym tylko sie da w ciagu jednego roku

sorka ze sie tak rozpisalem ale tematy rasizmu bez podstaw wytlumaczenia co nami kieruje do takiego zachowanie działa na moj uklad nerwowy

Pozdrawiam Nazer.

corallus enydris 1.0

tak... nie jesteś rasistą ale żydów nie tolerujesz, to znaczy że jesteś antysyjonistą, moim zdaniem to żadna róożnica, to to co opisujesz to podręcznikowa definicja stereotypu, tak własnie uczą na studiach, idealny przypadek, to że jakiś żyd cośtam zrobił twojemu dziakowi to juzwyraxny znak że wyszcy sa tacy, wiesz a mi kiedyś jakiś polak porysował gwoździem lakier na motocyku, ale nie twierdze że nie toleruje polaków, nie toleruje ksenofobów, nie zależnie od rasy czy narodowosci

Zapraszan serdecznie na tę stronkę i poczytajcie coś czego nie ma w naszych wiadomościach, to może zrozumiecie kolegę Neo2 http://www.viva.palestyna.pl.

A mnie g.... obchodzi co o mnie mówi Eminem. A żydzi - ludzie tacy jak my

Nazer mow co chcesz a ja i tak żydów i tylko żydów nie bede tolerował. Mozecie mnie potępiać ale i tak nie zmienie swojego zdania.

Eminem to kupa g****, ktora p******* takie bzdury, ze az sie zygac chce.

Uprawnienia umieszczania postów