-
Re: Wege
msk napisał(a):
> Po refrazowaniu slow dr Roberta dowiedzialem sie, iz nie ma we
> mnie za grosz empatii, jestem niewrazliwy, szkodze samemu sobie
> i innym ssakom, prawdopodobnie popieram Hitlera, nie mam
> zadnego kodeksu moralnego.
> A wszystko to z powodu jedzenia miesa. To nic, ze dr Robert nie
> zna mnie w rzeczywistosci.
>
> Jak sie milo dzien rozwija =)
Przepraszam, że odpowiadam przy jedzeniu (duszone warzywka: marchew, pomidor, papryka, cukinia, kalafior - wszystko odpowiednio przyprawione pychotka
))
Chwileczkę, proszę nie przypisywać mi słów, których nie powiedziałem. Zgadzam się z powyższym gdy chodzi o empatię. Sam pomyśl czy ktoś kto godzi się na okrutne życie i zabijanie w straszny sposób świni czy krowy może mieć zdolność do współodczuwania ? Może masz empatię, ale np. skierowaną tylko na przedstawicieli własnego gatunku, nie wiem. Sam to przemyśl, to Twoja sprawa. Ja sobie z taką świadomością nie radziłem i przestałem jeść mięso. Ty sobie z tym radzisz, Twoja sprawa. Ja nikogo nie zmuszam, ja tylko informuję z czym się to wiąże. Wybiera każdy samodzielnie.
Nie powiedziałem nigdzie, że popierasz Hitlera ani, że nie masz żadnego kodeksu moralnego. Masz tylko akurat inny niż np. mój.
Znam wielu sympatycznych mięsożerców, to, że ktoś ma inny kodeks moralny nie eliminuje go z mojego życia. Ja znam tylu "pogiętych" ludzi, że mnie nic nie dziwi, nawet jedzenie mięsa i miłość do zwierząt w jednym.
Uprawnienia umieszczania postów