Strona 6 z 14 PierwszyPierwszy ... 45678 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 51 do 60 z 133

Wątek: Wege

dr Robert
    Guest

Re: Wege

O tym o czym napisał xKubax:

"Na tym właśnie polega hipokryzja; jedne zwierzątka są cacy, a drugie be"
    z tego co wiem o ludziach mozna powiedziec tak samo- jednych sie lubi innych sie nie lubi (jedni ludzie sa cacy , a drudzy be - jesli nie mozna tak powiedziec , to ciekaw jestem dlaczego, skoro cyt. "Odczuwa lęk, strach i cierpienie w sposób podobny do człowieka" ) cyz lda Pana wszyscy ludzie sa cacy ?! "

Nie zrozumiałeś. Im dłużej to czytam, tym bardziej czuję jakim szczęśliwym człowiekiem jestem . Ja nie lubię niektórych ludzi, bo np. zachowują się niezgodnie z moją etyką, albo próbują mnie skrzywdzić, ale nie jest tak, że ludzi nie lubię w ogóle ! Nie rozumiem jak można nie lubić świń, a lubić psy. na podstawie jakich przesłanek ? Bo chyba nie takich, że jden umieszczamy w brudnym chlewie a drugie na tapczanie. Ja lubię wszystkie psy i wszystkie świnie i wszystkie legwany, nawet tego co mi palec przegryzł. A to dlatego, że zwierzat nie oceniam tak jak ludzi ! Wilk polujący na sarnę to nie to samo co człowiek jedzący szyneczkę. Wilk to robi bo jest drapieżnikiem, człowiek to robi pomimo, że drapieżnikiem nie jest i w odróznieniu od wilka ma kulturowo ukształtowany system etyczny.

"Mam rozumiec rowniez, iz Twoj piesek nie dostaje w ogole pokarmu miesnego?"
    "Jak w tym momencie polaczysz milosc do pieska (ktorego glodzisz) z miloscia do pokarmu?"
    Czy ja dopiero 21 letnia osoba mam Panu tlumaczyc oco chodzilo koledze w tym zdaniu ?! przeciez ten pokarm tez musial byc kiedys zabity ! i dam sobie glowe uciac ze zabijali go w ten sam sposob jak swinke ktora byla przeznaczona na szyneczke dla ludzi (wczesniej wspominal Pan o wegetarianizmie o podlozy ideologicznym i o "obozach koncentracyjnych") "

Oczywiście, że mięso dla mojego kota pochodzi ze zwierząt zabitych w rzeźniach. Ależ ja tego nie neguję. Dokonałem świadomego wyboru. Mój kot musi jeść mięso, jest zwierzęciem drapieżnym i ja mu to mięso muszę dostarczyć. Wiem skąd pochodzi, wolałbym aby pochodziło od bardziej humanitarnie traktowanych zwierząt, ale tak nie jest. I decyduję, że dla drapieżnika jakiego mam w domu mięso jest niezbędne, więc mu je kupuję. To nie ma nic wspólnego z człowiekiem. Człowiek świetnie radzi sobie bez mięsa, ma świadomość cierpień jakie zadawane są zwierzętom, ma wolną wolę, może wybierać. Ja nie jestem drapieżnikiem, więc mięsa jeść nie muszę. I nie jem.

"Awikularia to dobrze podsumowala .... kazdy ma sowje zdanie
    Niechce niepotrzebnych klotni itd."

To nie kłótnia. To dyskusja.

z semi nie ma to nic wspolnego, kury i semi?? odrob lekcje....

juz Cie kocham ))

dr Robert
    Guest

xKubax to taki sarkastyczny żart )). Bo co rusz gdzieś słyszę, że ktoś pozwala mi robić to czy tamto. A ja nawet nie prosiłem o takie zezwolenie. Nie sądzę ,abyś kogoś uraził. Mnie na pewno nie.

Droga Natkas, alez ja nie wojuje. Ja tylko dyskutuje. Zaciekawilo mnie, dlaczego z jednej strony nazywa sie mnie padlinozerca, a z drugiej dziwi, czemu nikt mnie nie kocha.

Jesli chcesz, moge zaczac wojowac, pro forma. Tylko ze wtedy to bedzie pieniactwo, a i jeszcze bana zarobie =)

Ja tylko dyskutuje, a zatem *peace*love*incorporation*

czyli doczytujac calosc wypowiedzi wynika ze:

a) od 14 lat juz "nie zyje "bo nie jem miesa, a moje ksiazkowe wprost wyniki badan to tylko zludzenie optyczne

b) jestem anormalna bo moge zyc bez schabowego, baaa moge obejsc sie bez golonka i innych tego typu spraw

c) jestem anormalna bo nie jestem fanatykiem i nie wciskam wszystkim na okolo ze tez musza przestac jesc mieso

d) jestem tylko " przez przypadek" nekana wiekszoscia naszego spoleczenstwa, ktore nawet tutaj pieni sie o mieso zamiast dac sobie spokoj wkoncu i takmacie nas za smiesznych ludzikow wymachujacych marchewka

e) strasznie Was to dziwi ze ktos moze chciec zyc inaczej jak Wy

f) zaczynajcie mi wrzucac od feministek, fanatykow itd... lubie to mozecie mnie jeszcze podrapac po plecach

a dr. Roberta zapraszam na pyszna salatke ))) w dodatku " o zgrozo"!!!!!!!! z pelnymi witamin ( ohhhhhhhhhhh !!! pelne strachu) WITAMIN

WITAM potencjalnych ZABOJCOW ludzi....

z uszanowaniem koci pazur z bananem w dloni ))

no jesli tak to ok, tylko kto tu mowil ze ktokolwiek kogokolwiek nie kocha?
    "KOCHAJMY SIE"!!! to moje przeslanie na dzis do wszystkich jakkolwiekżercow

ja juz pisalam ze Cie kocham ))

dr Robert
    Guest

Do spraw poruszonych przez kocicę:

Rżę własnie radośnie i do łez przy punkcie 7.
    Zaproszenie z dziką radością zostało przyjęte !

moja kochana grupo spoleczna. czytam sobie i czytam uwaznie co tu piszecie (ja bardzo lubie czytac), i kazdy post wywoluje we mnie inne uczucia - zbulwersowanie, zaciekawienie, zgodę, rozbawienie, niepokoj - niepokoj dlatego, ze kazdy tu chce przekrzyczec kazdego ja naprawde rozumiem, jestesmy Polakami, taki juz nasz slowianski charakter etc etc, ale sloneczka wy moje: panie, panowie, chlopcy, dziewczeta, wegetarianie i miesozercy, mlodzi i mlodsi, madrzy i madrzy inaczej, ja was bardzo prosze, tak jak powiedziala Natalia, jak juz jestesmy ta "specjalna" wybrana grupa (bo przeciez trzeba byc specjalnym, zeby kochac to, czego inni sie boja/brzydza/nie lubia), to badzmy grupa zgrana, przyjazna i pomocna sobie, a nie uzerajacą sie na prawo i lewo. jest bardzo przykre patrzec, jak tak "dyskutujecie" i czasem spuszcacie jezyki z wodzy... ale takze im bardziej sie klocicie/my, paradoksalnie tym bardziej sie do siebie zblizacie/my... i naprawde make love, not war :> ja was bardzo prosze, potwory jedne terrarystyczne!

Uprawnienia umieszczania postów