Strona 3 z 14 PierwszyPierwszy 1234513 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 21 do 30 z 133

Wątek: Wege

Re: Wege

Natkas, pozwol, ze sie tak z ciekawosci zapytam, czy uzywasz jakichkolwiek produktow postzwierzecych? Skora w zegarku? Skorzana kurtka? Tapicerka? Hm?

A co do dziwadel. Mysle, ze:
    - za dziwadla uwaza sie Was tylko wtedy, kiedy owe dziwadla mowia, ze to jest w zgodzie nie tyle z moja wlasna natura, co z natura czlowieka- a przeciez czlowiek jest wszystkozerca, a wiec i mieso. Wolnoc Tomku w swoim domku, ale nie mow, ze wchlanianie miesa nie jest w zgodzie z biologia homo sapiens;
    - za dziwadla uwaza sie Was tylko wtedy, gdy z wegetarianska piesnia na ustach, prozwierzecym blyskiem w oku, mieczem dobytym z nieskorzanej pochwy chcecie innych do swej ideologii namawiac;
    - za dziwadla uwaza sie Was wtedy, gdy osoba uwazajaca "Was" za dziwadla jest nietolerancyjna, lub glupia

A poza tym to nic do Was nie mam, jedynie mogac Was podziwiac- tusze, ze w moim przypadku wyzbycie sie checi spalaszowania kurczaka, schabowego, watrobki, flaczkow poszloby mi o wiele, wiele trudniej niz rzucenie fajek =)

Sorry, że się wtrące. Czy nie jedzenie mięsa jest korzystne dla zdrowia? Czy raczej odwrotnie? Jak to wygląda ze strony medycyny.

skorzany pasek argument stary jak swiat nie da sie wyeliminowac z otoczenia postzwierzecych produktow, tak na prawde mozna je wyeliminowac tylko ze swojego organizmu nie jestem jakas maniaczka i wcale nie mowilam o zgodzie z biologia homo sapiens tylko o zgodzie z moim sumieniem, po prostu tak uwazam i tak robie. nie bede przeciez uciekac w poplochu na widok sklepu miesnego czy tego ze ktos ma skorzany pasek od zegarka, nie probuje zmieniac calego swiata, to moj maly jednostkowy wybor i tyle
    a co do zdrowia, Leny, mozna by sie klocic w nieskonczonosc, bo kazdy ma na ta sprawe swoj poglad, ogolne tendencje swiatowe sa takie zeby mieso szczegolnie czerwone po prostu ograniczac na rzecz warzyw i owocow, chociaz przeciez z drugiej strony są tez zwolennicy diety kwasniewskiego (a jesli chodzi o slynny brak bialka zwierzecego i witamin z grupy B to nie zapominajmy ze problem dotyczy wegan a nie wegetarian, bo przeciez wegetarianie jedza nabial)
    pozdrawiam przeciwnikow i zwolennikow

Natkas, wytlumacz mi wiec, prosze, czym z moralnego punktu widzenia rozni sie uzytkowanie paska od uzytkowania miesa? Nie mow, ze pasek kupujesz raz na pol roku, a zarcie codziennie, bowiem z punktu widzenia moralnego jest to i tak to samo.

Dark Raptor
    Guest

Ludzie opamiętajcie się, ten temat dopiero co był wałkowany. Jaca chyba mści się za to, poprzednio porównywał nas mięsożerców do jakichś wariatów mordujących zwierzątka dla zabawy, a teraz okazujemy się padlinożercami. Sorki, ale taka dyskusja schodzi na poziom szambiarskiej tłuczki w stylu Leppera. W poprzedniej dyskusji znajdziecie argumenty za i przeciw, więc za przeproszeniem nie wwalajcie tu ideologi bo to beznadzieja. Każdy ma swoje zdanie i może przy nim pozostać, ale bez ciosów poniżej pasa (to już domena Gołoty).

poniewaz rowniez widze ze zle sie zaczyna dziac odpowiadam po prostu na pytanko jacy:ja jestem wege. pozdrawiam

też jestem wege i ciągle słyszę od wszystkich, że jestem nienormalny...

Czy slyszysz to bez powodu, czy tez kiedy zaczynasz innych fanatycznie oskarzac o padlinozerstwo?

Jesli w pierwszym przypadku- w porzadku, natrafiles poprostu na lowIQual homo neandertalus.

Jesli w drugim- w porzadku, zachowujesz sie po prostu jak wojujaca feministka/homoseksualista/ateista/fanatyk religijny =)

ach ta potrzeba akceptacji..... biedaczki.....

mantid - tolerancji , to wystarczy (nie potrzeba do tego az akceptacji)

Uprawnienia umieszczania postów