-
Re: Ehhh.. czego ci ludzie nie wymysla...
no wlasnie dlatego wierni tak sie czepiaja niewiernych: "skoro jestes niewierzaca, to czemu lejesz sie woda w smingusa i dajesz innym preznety w swieta?" uwierz mi, jest baaaaardzo trudne nie uczestniczyc zreszta juz w tak skomercjalizowanych swietach. gdy cala rodzina mi sie zjeżdza, obchodzi swieta, siedzi przy stole, daje sobie prezenty, cieszy sie - ale nie chodzi do kosciola i nie modli sie przed kazdym jajeczkiem - to ja mam siedziec sobie obok w pokoju i sie do nich nie zblizac, bo oni obchodza i sie ciesza, a mnie nie wolno? mam im sprawiac i rownoczesnie sobie przykrosc bo mam nie obchodzic swiat? jest to niemadre i bardzo plytkie stwierdzenie. poza tym ja lubie swieta i lubie brac w nich udzial nie robiac nikomu problemu - ale niekonicznie brac w nich udzial religijny (poza tym moja rodzina tez nie chodzi do regularnie kosciola, odmawia rozaniec etc etc). to tak samo jak oskarzanie wegetarian nie jedzacych miesa, bo nie lubia albo im szkodzi - skoro jestes wegem, to czemu masz skorzany pasek u spodni - skoro jestes ateista, to czemu obchodzisz swieta - bo lubimy, ale takze narzuca nam to nasza kultura i otoczenie.
Uprawnienia umieszczania postów