Strona 1 z 5 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 42

Wątek: Ehhh.. czego ci ludzie nie wymysla...

Atrax Robustus
    Guest

Ehhh.. czego ci ludzie nie wymysla...

http://www.rozancowe-karty.com.pl

oraz reklama

http://nic.nac.wdyn.de/~belial/rozaniec.mp3a.
    Po sciagnieciu tego mp3a zmiencie rozszerzenie na mp3.

No comment.

Re: Ehhh.. czego ci ludzie nie wymysla...

no cóż... aż sie nie chce komentować, a z drugiej strony gotuje we mnie na widok czegoś takiego... kurde, konflikt myślowy, chyba ze mną już naprawdę źle :P

Hehe, widziałem to już kiedyś na żywo.

To taki.... różaniec XXI w. :>

Trzeba iść z duchem czasu, no nie?

Atrax Robustus
    Guest

Ja tam wolalbym, zeby kosciol raczej nie szedl z duchem czasu :P

Atrax Robustus
    Guest

A te karty to kompromitacja ludzi, ktorzy je produkuja. Troche jestem zaniepokojony, gdy widze, ze religie sprowadza sie do kasy,,, te promocje.. to tamto.

ja dostałem taki różaniec plakietke podczas kolędy od księdza:P:P
    A dostałem dlatego że przy okazji ministrantem jestem

Nie martw się - w gruncie rzeczy to nadal jest średniowiecze. :>

Co do kasy.... najlepszą kasę zawsze można było zrobić na uczuciach religijnych. Kiedyś to były relikwie świętych, teraz to są karty różańcowe formaty karty kredytowej.

Atrax, myślę że czas na chwilę refleksji :P Trzeba się poważnie zastanowić, czy takie coś wogóle ma sens. Szczeże mówiąć, według mnie nie. Wszystko sprowadza się do pieniędzy. Producenci starają się dotrzeć do każdej grupy odbiorców, i założe sie że karty te cieszą sie sporym zainteresowaniem.
    Jako 'ciekawostkę' moge wam opowiedzieć po krutce (bo ide już spać :P) o pomyśle proboszcza z mojej parafii. Koleś wymyślił, że zamiast standardowo zapalać świeczki 'caritasu' przed obrazem Matki Boskiej, lepiej postawić
    !!!>>>AUTOMAT<<<!!! taki zwykły automat, na podstawce, przed obrazem, ze 'świeczkami' którymi są zwykłe światełka kololowe (no, czerwone no :P) , nie wiem ile ich tam dokładnie jest, ale całkiem sporo, i po wrzuceniu pewnej sumy pieniędzy odpowiednio tyle światełek sie zapala :| Jak zobaczyłem to po raz pierwszy to myślałem że to jakiś zart... To jest porażka co sie w kościołach dzieje.
    A księży mógłbym godzinami obgadywać :P

o, coś ucięło połowe textu :| nie wiem co jest grane... No nic, zasadę działania tego automatu (bo jej tutaj brakuje) opisze jutro bo dziś już mis ie nie chce :P

Jeżeli chodzi o Kościół to teraz jest ich najgorszy okres wysttarczy przeczytac pierwsza lepsze gazete a pisze sie o aferach w jakie wmieszany jest kosciol. Najpowazniejsza wpadka ostatnimi czasy jaka moga sie "poszczycic" kosciol to wydawanie przez Macharskiego lewych wiz na wyjazd do stanów - zarabial na tym 9000$ i jak tu nie mowic ze koscil jest spragniony pieniedzy - takich przypadkow mozna mnozyc i mnozyc............................................ .................................................. .......................
    sorry troche sie rozpisalem :]

Uprawnienia umieszczania postów