Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Zgoda

Zgoda

Mam problem. Chce sobie kupić Brachypelmę Smithi i nie mogę do niego przekonać mamy. To trochę głupi problem. Ale i tak proszę o pomoc. Może podrzucicie mi jakieś pomysły jak mogę ja przekonać. Proszę o pomoc.

Pozdrówka

Re: Zgoda

moge wpaść ze swoją i jej pokazać a tak poważnie to daj jej cos do czytania, zeby zobaczyła ze to nie takie groźne jak wszyscy "normalni" ludzie sądzą.

hehe...
    ten temat również był wieeele razy :>
    jak pisał Neo2, niech Twoja mama poczyta troche o gatunku który planujesz kupic.
    A jeżeli nadal nie wyrazi zgody, postaw ją przed faktem dokonanym :>

1. W tym zakładzie korzystamy z archiwum
    2. Napisz, co mamie przeszkadza, im precyzyjniej tym większe prawdopodobieństwo praktycznej odpowiedzi.
    3. Jad osy, małe wymagania terytorialne, tani w utrzymaniu, negatywne podejście do sprawy jest skutkiem stereotypów i całej tej dawnej sfery wyobrażeniowej, na koniec przedstaw trochę faktów, pokaż że jesteś przygotowany od strony merytorycznej i nie zaniedbasz zwierzaka, pomimo tego że nie wymaga ciągłej opieki jesteś w stanie samodzielnie się nim zająć, wydrukuj jakiś artykulik albo pokaż książkę - bądź wiarygodny, w ramach możliwości zaciagnij mamę do zaprzyjaźnionego sklepu, niech właściciel trochę pobajdurzy i weźmie pająka na rękę. wykorzystaj zdolności interpersonalne i celuj w słabe punkty. nie daj się zaskoczyć niewiedzą, niech kontrargumenty wysypują Ci się z rękawa, powiedz że dorzucisz się do zakupu i coś w tym stylu.. Powodzenia.

OK, wielkie dzięki za odpowiedzi.

Luger
    Guest

No albo zrób tak jak ja. Kup se pająka nic nie mów mamie i czekaj co z tego wyniknie(jeszcze czekam)przecież nie każe mi go wyrzucić.A tak poza tym też to był smithi.

Usłyszałem: Nie, absolutnie!
    Kupiłem i mama teraz z chęcią obserwuje co się dzieje w terrariach. Od razu ją to zainteresowało.

Drak
    Guest

Ja mialem podobnie pierw z wezem.Gadali gadali az sobie odpscuilem ale pewnego dnia przychodze do domu i pytam sie czy moge miec ptasznika a tu nagle odpowiedz pozytywna ja zdziwiony,pomyslalem sobie moze cos nie tak dzis z nimi i czym predzej pojechalem po Kedziorka .Starsza napoczatku niezbyt byla na niego nastawiona ale teraz to robie czasami pozadki.Uprzadnie resztki swierszcza spryska ulozy cos tam jak zakopal cale terra pelen alegant

ja powiedziałem "kupuję ptasznika!!!" tzn. krzyknałem z pokoju:P Słyszałem tam jakieś "w życiu, ja się boję takich rzeczy, dobrze o tym wiesz!!!!!!" a ja "też się cieszę" :P i mam teraz 2 pająki i modliszki a mama jest pełna podziwu z mojej pasji, i z tego jak się przykładam do pięlegnowania.....

Dzięki za wszystkie odpowiedz. Też się zastanawiałem nad faktem dokonanym, ale nie można przewidzieć co mama mogła by z nim zrobić... lecz jednak myślę, że niedługo ją przełamie.

Pozdrówka

Uprawnienia umieszczania postów