-
Romantyzm-lubiany i ceniony przez Panie??
Z moich niewielkich obserwacji wynika, że większa część kobiet/dziewczyn wogólnie nie zauwarza ani nie ceni sobie romantyzmu u panów. Kiedyś romantyzm był bardzo lubiany i oczekiwany przez kobiety (to nie z moich obserwacji) natomiast teraz większość Pań ceni sobie praktyczność swoich partnerów, czyli to jaką ma prace, ile zarabia, czy zapewni jej bezpieczeństwo i wiele innych standardów. Nie mylić tego z leceniem na kase. Historia pokazuje nam, że tak właśnie jest przykładami są np. Kleopatra i Elżbieta I. Spójrzcie tylko na czasopisma typu "Pani domu", "Przyjaciółka", tam artykuły pod tytułem "jak złowić milionera?" są niczym nadzwyczajnym. Cytat z kultowej strony niemieckich feministek: "Nie bądź głupia i nie pracuj, lecz zatrudnij sie jako sprzątaczka w domu bogatego starca i uwiedź go!". Najbardziej zastanawia mnie dlaczego to Panią jest przypisana rola bardziej romantycznych od Panów?? Przecierz to my przynosimy im kwiaty gramy pod balkonem na mandolinie (:-P), tworzymy najpiękniejsze wiersze i filmy miłosne. Mało która dorosła kobieta podcina sobie żyły z miłości, za to faceci z tego nie wyrastają (może z tego nie powinno sie wyrastać). To panowie najczęściej popełniaja samobójstwa z powodu niespełnionej miłości. Dlatego założyłem ten temat żeby poznać wasze zdanie na ten temat i czy mam chociaz troche racji w tym co pisze, jestem jeszcze młody i troche głupi ale zaryzykowałem i założyłem ten temat żeby zobaczyć czy dobrze patrze na świat.
Żeby założyć ten temat skłonił mnie artykuł z CKM'a i dał do myślenia. Aha i nie mieszajcie mnie z błotem tak odrazu! Bo w polsce jest wolność słowa i każdy może głosić co chce:-)
Uprawnienia umieszczania postów