-
Re: czemu ludzie są aż tak głupi ??
wiesz takie tysiące żółwi pada co roku i same wypełzają na plaże żeby je na szylkret przerobić a słonie przed śmiercią same sobie ciosu obcinają żeby ludzie mieli mniej roboty pomyśl czasem czy to co mówisz jest w ogóle prawdopodobne
-
a co, nie jest prawdopodobne, ze ten zolw sam padl ?? swiata nie zmienisz wiec po co takie klepanie
-
klepiesz to ty tutaj najpierw pomyśl co piszesz a potem napisz jak uważasz że ten żólw padł i znaleziono go w tak dobrym stanie że nadawał się do spreparowania no chłopie nie przesadzaj powiedz mi co widzisz złego w tym co piszę bo ja nic nie widzę dobrego w handlu elementami spreparowanych ciał zagrożonych gatunków
-
hmm, szczerze mowiac mam wazniejsze sprawy na glowie niz zamartwianie sie glowa zolwia, jezeli juz jestes takim przeciwnikiem to dzialaj tam gdzie mozesz cos wskurac a nie tutaj, s.am nie wiem czt zalisz sie czy chwalisz
-
cóż jak ci ten temat jest obojętny to w ogóle o nim nie pisz sorry ale jedyną metodą aby więcej zwierząt nie gineło jest mówienie o tym i to jak najgłośniejsze nawet żółwie z których się pozyskuje szylkret i pamiątki typu ta głowa giną często w męczarniach przez kilka lub kilkanaście godzin bo trudno jest zabić szybko żolwia aby nie uszkodzić tego co może zostać sprzedane a jesli cię kiedyś dziecko spyta czemu nie ma już zwierzątek za oknem tylko może je oglądać na pożułkłych stronach książek to powiedz mu że miałeś ważniejsze sprawy na głowie niz chociaż wypowiedzieć się o ich krzywdzeniu
PS
jak tak dobrze wiesz gdzie można więcej zdziałać to mi powiedz a nie marudź jaki ze mnie marny człowiek co nie może znaleźć miejsca żeby skutecznie działać
-
Być może padł i ktoś spreparował trupa. Ale jeśli tak, to niech go sobie powiesi nad kominkiem - sprzedaż jest niezgodna z prawem (i słusznie)! Jeśli to legalny żółw to wystarczyło przedstawić stosowną dokumentację. Jeśli nie (to chyba jasne) to nie może być mowy o sprzedawaniu. AMEN
-
Witam,
faktycznie bylam niedoinformowana. Nie widziałam zdjęcia i przyznaje się tu do błędu. Mea culpa.
Mimo wszystko nie zgadzam się, żeby forum było miejsce do plucia na kogo kolwiek. Choć teraz już wiem, że sam BlackMoore nie zachował się lepiej.
Jeszcze raz zwracam honor.
-
ty sie bierzesz za "polepszanie swiata"nie ja wiec sam szukaj stosownych instytucji, mnie to mlao interesuje, za 10 lat wszystkie zwierzeta nie wygina, bede mial co pokazywac dzieciom
Uprawnienia umieszczania postów