Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Makabryczny łancuszek pokarmowy - eksperyment

Makabryczny łancuszek pokarmowy - eksperyment

W ferie wyjechałam na ponad tydzień, więc musiałam zostawić całą swoją bandę zwierzaków po opieką matki :] W razie problemów z karmieniem, zaproponowała mi, czy by nie mogła zastosować ewentualnego łancucha pokarmowego. o to on, wg. mojej Matki, wspomagany merytorycznie przeze mnie: (na początku jest podstawa łancucha ;-)) mączniaki <-- świerszcze <-- modliszka <-- Agamek <--- ptasznik <--- scynk (poradziłby sobie, skubaniec) <-- wąż <-- drugi wąż <-- resztki po wężach zjadłyby karliki <-- kumaki <-- drugi scynk <-- pies. I tak najlepiej wyszedłby mój canis familiaris masakra.

Re: Makabryczny łancuszek pokarmowy - eksperyment

pomyslowa masz Mame, pozdrow ja odemnie

Na koniec dodaj jeszcze Wietnamczyka, a pozniej bakterie... łańcuch się zamyka. ;P

a od wietnamczyka kanibal, od kanibala tygrys, od tygrysa..............konczac na bakteriach :P

Dark Raptor
    Guest

Niektóre elementy mogą się odwracać, w zależności np. od wielkości owadów. Mączniki i świerszcze zeżarły by każdy element (jeśli byłby martwy oczywiście). Proponuję wstawić tu jeszcze nicienie, skoczogonki, pierwogonki, roztocza (koniecznie!), muszki owocowe i ziemiórki, wszystko połączyć siecią zależności ze środowiskiem abiotycznym i zabawa na całego (i oto chodzi w ekologii )))))

Atrax Robustus
    Guest

Mozna jeszcze wpakowac tu bakteriofagi :>
    Tyle, ze one nie tyle jedza, co niszcza komorki bakterii :]

Dark Raptor
    Guest

Hmmm... to zejdźmy jeszcze niżej na poziom prionów

dobrze sie bawicie? ;-)

Uprawnienia umieszczania postów