Pokaż wyniki od 1 do 6 z 6

Wątek: Proszę o pomoc - instr. jak odebrać paczkę z pociagu :)

Proszę o pomoc - instr. jak odebrać paczkę z pociagu :)

wiem, to głupie, ale pierwszy raz w życiu będe korzystała z przesyłki pociągiem (przyjezdza nowy wężyk ). chce sie upewnić jak to sie robi, żeby sie nie pogubiła i załatwiła wszytsko szybko i sprawnie - mniemam że lezie sie pod opowiedni pociąg, który przywozi paczkę, i potem...? gdzie się idzie? co trzeba mieć, żeby móc odebrać paczkę (tylko dowód tożsamości?) oplatę ze przesylkę płaci nadawca, prawda?

Atrax Robustus
    Guest

Re: Proszę o pomoc - instr. jak odebrać paczkę z pociagu :)

Wystarczy dowod tozsamosci i konduktor daje paczke

i o to biegało dziekuje

nie prosi nawet o dowod tozsamosci ( przynajmniej gdy ja odbieram :] ) poprostu mowisz dla kogo ma byc paczka i daje :]

u mnie w poznaniu tak samo jak u rammsteina dzialaja. nie trzeba sie legitymowac, ale lepiej cos miec przy sobie.

Trzeba tylko zwrocic uwage w ktorym wagonie znajduja sie przesylki konduktorskie, najczesciej jest to od czola pociagu i powinno byc opisane (kartka na wagonie)
    Wlazisz tam i mowisz ze masz przesylke na taka i taka osoba i tyle, juz masz wezyka.
    Bedzie zapewne z lekka podduszony, ostatnio jak odbieralem swojego regiusa to balem sie ze sie udusil, oni pala w tych wagonach, normalnie az siwo i gesto od dymu bylo, a zwierzak wiadomo, na gornej polce :/

Uprawnienia umieszczania postów