Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 17

Wątek: lista srodków zabronionych

lista srodków zabronionych

witam
    poszukuje w necie bez skutku jakiejś listy środków zabronionych przez prawo polskie/unii europejskiej... intryguje mnie status prawny niektorych roslin dostepnych na rynku, ktore sa silnymi srodkami oduzającymi... chociazby szałwia.

Re: lista srodków zabronionych

aspartam tesh jet trujący a nie zabroniony

small
    Guest

> intryguje mnie status
    > prawny niektorych roslin dostepnych na rynku, ktore sa silnymi
    > srodkami oduzającymi... chociazby szałwia.

Co do szalwi to jest legalna na calym swiecie, choc ostatnio pojawily sie glosy w USA i UK na temat delegalizacji (Salvia divinorum). Poki co mozna sobie spokojnie i legalnie w domu hodowac S. divinorum.

tak, pozatym, mozna sadzonke spokojnie w kazdym markecie kupic (choc nie wiem czy to ta sama, nie probowalem
    ale jest jeszcze masa innych roslin, chociażby lophophory, kava, itp, ktore na ogol bywaja dostępne a sa zawieraja substancje psychoaktywne... o ile wszyscy wiedza ze "cannabis" pod kazda postacia jest zabroniony, tak chciałbym zobaczyc jakis spis gdzie np. cannabis bedzie wymieniony... (choc bardziej mnie interesuje status tych innych roslin)

w sumie to salvia jest 1000% bardziej odurzająca niz np cannabis czy dozwolony alkochol

gdzie ta salvie można kupić, a jakiej jest cenie i co zrobić żeby kopło??:-)

kupic mozna np w marketach kosztuje pare zlotych a co zrobic to nie wiadomo

jakto co SPALIC oczywiscie

Fajne markety odwiedzacie)))) Rożne szałwie w nich widziałem, ale tej akurat nie

;-]]] dzięki snakee jakoś to wykorzystam:-)

aha teraz mi sie przypomniało o "ruskim" narkotyku-gałka muszkatołowa, oto przepis:
    -na poczatek jedno, jak nie zadziała to dwa opakowania mielonej gałki muszkatołowej (w każdym spożywczym jest)
    -2 łyżeczki cukru
    -wrzaca woda

gałke razem z cukrem wsypać do szklanki i zalać wrzątkiem, porządnie wymieszać, poczekać aż sie troche schłodzi (tak żeby można było duszkiem wypić). i na raz wypić, w smaku jest O_C_H_Y_D_N_E, po ok 2 godzinach jest kapa jakbyś zbakał samemu 2 gramy zioła. sam tego nie proobowałem bo sie poprostu boje tego:-) ale kumple to stosowali, długo utrzymujesz sie na haju, ale niechce sie tak jeść jak po trawie. generalnie nie polecam, to jak ktoś jest zdesperowany i niema kasy na grass.

Uprawnienia umieszczania postów