Strona 8 z 8 PierwszyPierwszy ... 678
Pokaż wyniki od 71 do 79 z 79

Wątek: OBE... LD...

Atrax Robustus
    Guest

Re: OBE... LD...

Nie umiem, ale na www.astraldynamics.pl jest kurs, jak mozna do tego dojsc. Bardzo malo osob umie wygiac lyzeczke w ogole jej nie dotykajac.
    W tym kursie natomiast mozesz probowac wygiac lyzeczke sila woli, przy minimalnym uzyciu sily fizycznej.. ja nie probowalem, wiec nie wiem.

Neo2 -> Jak sie opalisz za duzo ziola, to wiesz... Nic nie jest specjalnie obiektywne.

Samo "ziolo", czy alkohol moga ulatwic wyjscie, jednak ja chyba nie za bardzo moglbym w takim stanie mogl sie skoncentrowac, jesli chodzi o wizualizacje, itd
    Poza tym w stanie "podgrzania" jestes o wiele bardziej podatny na wszelkie niekontrolowane sztuczki umyslu. Mozesz np. widziec jakies demony i inne tego typu stworzenia.

Z_Y_G_I
    Guest

A znacie kogoś, kto umie? Tylko nie piszcie, że "kolega kolegi ")

hehehe demonow to ja niewidzialem nigdy, a wtedy wypaliłem malutko bo wiecej nie bylo. Natomiast po ziole ja o wiele bardziej potrafie sie skoncentrować niz na normalnie i po alko. To było bardzo ciekwe przezycie i chciałbym nauczyc sie tego OOBE. Aha i ktoś pisal ze takie uczucie spadania i uderzenia w cos podczas snu to znak ze jest się w stanie wykonac "wyjscie" ostatnio bardzo mi sie nasiliły takie sprawy i jak wykorzystać to??

Atrax, a jak długo ćwiczyłeś LD zanim ci wyszło??
    Czy często ci się udaje je osiągnąć, może za każdym snem??

Atrax Robustus
    Guest

Nie znam nikogo, kto umie wyginac lyzeczki. Nie szukalem po prostu kontaktu z takimi ludzmi... Raz tylko napisal do mnie mag zainteresowany OOBe, ktory interesowal sie "wyginaniem lyzeczek" i uslyszalem od niego, ze "jest juz na dobrej drodze i czuje, ze niedlugo sie uda", ale nic poza tym.
    Tak czy owak, to wymaga wiele poswiecenia i moim zdaniem to poswiecenie mozna by wlozyc w cos, co moze Ci sie kiedys przydac, np. praktyke Reiki.

Neo2 -> Kiedy jestes gotowy do wyjscia, to nie jest tak, ze w cos uderzasz. Przed wyjsciem mozesz odczuwac stan zagrozenia... mozesz slyszec dziwne dzwieki i czuc, jakby glowa miala Ci eksplodowac... Pozniej zwykle nastepuje gwaltowne wyjscie z wlasnego ciala (tak jest u mnie) i po tym zwykle laduje pod sufitem lub obok sciany i spogladam na samego siebie.
    Co do wizualizacji uczucia uderzenia w cos, to proponowalbym raczej jakas lagodniejsza metode, a to dlatego, ze jeden przyjaciel, o czym juz tu pisalem, poprzez zbytnie rozkolysanie sie (chcial dojsc do projekcji poprzez wizualizacje uczucia opadania piorka i powiedzial, ze "roshustal sie na chama") doprowadzil widocznie do uszkodzenia jednego z osrodkow energetycznych, bo trafil do szpitala z zapaleniem pluc, ktorego leczenie nie przynosilo efektow i dopiero mentalna regeneracja tej czakry pomogla mu (wyobrazal sobie, jak ta czakra napelnia sie energia i pulsuje).

Ja uzywam takiej metody, ze wizualizuje sobie uczucie powolnego opadania, a gdy wiem, ze juz jestem w transie, wtedy uzywam metody "liny".

Atrax Robustus
    Guest

W ogole nie cwiczylem LD
    Nie interesowalem sie tym wtedy specjalnie. Moje pierwsze LD wyszlo mi zupelnie przez przypadek. Dopiero pozniej zalozylem dziennik snow, zaczalem robic testy na rzeczywistosc i inne takie. Przyznam, ze jak sie jest systematycznym, to mozna w dziedzinie LD bardzo duzo osiagnac.

Atrax nie zgadzam sie z toba ze alkohol moze pomagac , wlasnie wrcz przeciwnie ! nie powinno sie tego robic po alkoholu !!! ... chociazby dlatego ze jak poczujesz wibracje itp. to bardzo podobne ze sie porzygasz !!!!

natomiast po ziole jest to mozliwe - moze cie spotkac to oczym napisaj juz Atrax ... pomagaja tez rozne srodki psychotrpowe , rozne leki (znam taki przypadek) Odemnie z miasta , koles po takich srodkach odbyl porjekcje w ktorej spotkal sie ze swoja zmarla babcia!

A ja coś dodam jeszcze na temat samej wizualizacji. Otóż jest to bardzo skuteczna metoda przeprogramowywania naszej podświadomości. Wizualizacja odpowiednio wykonana jest w stanie zmienić dowolnie wybrane programy. Można nawet zmienić swoją własną strukturę genetyczną, wygląd, zainicjować jakieś wydarzenie, itd.

Atrax Robustus
    Guest

Zgadza sie, jest to naprawde potezne narzedzie tworcze.
    Dzisiaj w nocy probowalem dojsc do OOBE, poprzez zwizualizowania sobie swietlistych drzwi, przez ktore przechodzilem.. po otwarciu tych drzwi pojawialy sie troche dalej nastepne i bylem do nich przyciagany.
    Bylem bardzo bliski projekcji, bo poczulem nagle bezwlad i bardzo silne szarpniecie w okolicy klatki piersiowej, ale niestety tym razem sie nie udalo.

Uprawnienia umieszczania postów