-
Re: OBE... LD...
Zapomnialem dodac, ze w ciele astralnym nastepuje jakby wyolbrzymienie bodzcow.
Jezeli zostaniesz tam przez cos uderzony lub nastapi u Ciebie znaczny ubytek energii, to powrocisz do ciala z powrotem.
-
kto z was ma już dobrze opanowane Ld??
Czy udaje wam się uzyskać "świadome śnienie" za każdym razem gdzy zasypiacie??
jak wy sprawdzacie, odróżniacie świat snu od śaiata materialnego??
(Postanowiłem dojść do stanu "świadomego śnienia, więc prosze o wszelkie rady i wskazówki)
-
prowadzi ktoś z was dziennik snów?? zaczołem sie tym interesować na powarznie, jest bardzo dużo czytania i to mnie troche zniechęca, po jakim czasie udawało wam sie uzyskac OBE??
-
Swiat snu od swiata zeczywistego odrozniasz przeprowadzając "test rzeczywistosci" . Musisz go powtarzac codziennie po kilka razy zeby wszedłci w nawyk i zebys podczas snu tez go przeprowadził , wtedy zrozumiesz ze snisz .
Zapisywanie snow tez jest bardzo przydatne a zwłaszcza " Znaków Snu " czyli sytuacji , zjawisk , czynnosci , ktore mogą zaistniec tylko we snie . Kiedy bedziesz znał swoje "Znaki Snu'' zaczniesz je zauwazac we snie . To ci pozwoli odroznic sen od jawy.
To było w naprawde wielkim skrocie , radze poczytac sobie w necie .
Mi LD udaje sie zadko i mam problemy z utrzumaniem tego stanu , sen staje sie coraz mniej wyrazny az w koncu trace swiadomosc snienia i albo sie budze albo przyjmuje ze ten sen to jawa . Najczesciej udaje mi sie uzyskac swiadomość snienia podczas jakichs traumatycznych zdazeń we snie .
-
mnie po paru tyg.
teraz tez prowadze dziennik snow
ostatio same koszmary w nim (( ehhh....
-
-
Jezeli tracisz swiadomosc snienia, to wyobraz sobie, ze wirujesz.. zakrec sie mocno po prostu
Btw. Jak ja mam LD, to sie nie zastanawiam, tylko od razu prosze o przeniesienie mnie do wymiaru bliskiego swiatu fizycznemu, co ma na celu osiagniecie projekcji astralnej.
Ale przyznam, ze na samym poczatku bylo dosc ciezko sie opanowac i przestac zachwycac swoimi nowymi "mozliwosciami" w tym "swiecie". Moje pierwsze LD mialem gdzies w lipcu.. chyba 25 lipca. Mianowicie poszedlem jak zwykle spac o 4 nad ranem, ale przed pojsciem do lozka spojrzalem na zegarek i zobaczylem, ze byla na nim godzina 4. Zasnalem i przysnila mi sie ta sama kuchnia, ale na zegarku byla godzina 2.21. I wtedy zorientowalem sie, ze to niemozliwe i ze to sen...
Na poczatku nie moglem sobie wmowic, ze to wszystko sie dzieje wokol mnie i przetarlem (we snie) oczy i nagle kuchnia zmienila sie w podworko. Wtedy juz mialem pewnosc, co i jak i bawilem sie w latanie... sprowadzanie meteorytow i inne takie.
Problem w tym, ze ta zabawa byla tak znakomita, ze pozniej za kazdym razem trudno mi sie bylo opanowac i po prosic o przeniesienie do wymiaru astralnego.
-
We wczesniejszym poscie chodzilo mi oczywiscie o OOBE w czasie rzeczywistym.
-
A umiecie wyginać łyżeczki? Co o tym myślicie??
-
Dopiero trafilem na ten temat. Czy możliwe jest żebym dostał OOBE po ziole?? Bo kiedys jak sie spaliłem i zaczęłem oczyszczać umysł to tak ja ktos mowil zrobilem się cięzki a za chwile widzialem siebie z góry i mogłem sie rozglądać i normalnie chodzić tylko moje ciało dalej siedzialó z wędką w rękach. Zdarzyło mi się to tylko raz pozniej jak probowalem juz nie wyszło
Uprawnienia umieszczania postów