Strona 1 z 4 123 ... OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 31

Wątek: jakies ciekawe rzeczy o...

Mieszany widok

jakies ciekawe rzeczy o...

...satanizmie, czarnej magii, voodoo i innych rzeczach o pokrewnej tematyce, jezeli ktos ma cos takiego - zapraszam na gg :>

Re: jakies ciekawe rzeczy o...

hehe, cos innego :P

Atrax Robustus
    Guest

RAMMSTEIN1 - Pamietaj, ze z czarna magia nie ma zabawy. Czlowiek tego nie uczy sie po to, zeby wiedziec, ale po to, zeby szkodzic innym. Sa rozne odmiany magii, ale wlasnie czarna sluzy temu. Mam na ten temat poswieconych troche ksiazek, ale... nie wiem, jak chcesz, to moge Ci wyslac, choc lepiej by bylo, gdybys interesowal sie czym innym . Co do magii, to pewnie zainteresuje Cie Necronomicon, czyli dzielo szalonego araba, ktorego zwloki znaleziono na pustyni i ktory opisal pustynne demony i sposob kontaktowania sie z nimi. Ja osobiscie traktuje to raczej jako cos w rodzaju wierzen ludowych, ale poczytaj to sobie, to odechce Ci sie po paru minutach, bo wiele z tego nie zrozumiesz... ceremonie otwarcia bramy i takie tam.

Co do satanizmu, to poczytaj dziela Laveya czy Nietzche, ale ten drugi, mimo ze niby taki wielki mysliciel, niespecjalnie mnie interesuje
    Ja na Twoim miejscu zostawilbym satanizm w spokoju, bo to, ze jest to nurt filozoficzny negujacy istnienie Boga i Szatana, a stawiajacy na pierwszym miejscu hedonistyczne podejscie do zycia i swiata, to pewnie wiesz i wlasciwie cale mecyje tylko o to sie rozchodza, wiec nic wiecej sie od Laveya i Nietzche nie dowiesz, oprocz ich osobistego stosunku do sprawy. Szczegolnie Nietzche bardzo nie przypadl mi do gustu, bo w jego dzielach pelno jest nienawisci i nietolerancji. Dowiesz sie zreszta jak poczytasz.

Jezeli interesuja Cie podloza satanizmu, to skup sie na religiach politeistycznych - od mitologii rzymskiej, greckiej, poprzez mitologie nordycka (Odyn, Freja i spolka), a skonczywszy na podwalinach kultury slowianskiej i czasach Swiatowida...
    Jezeli Cie to nie interesuje (a w tym wypadku powinno), to poczytaj tez dziela tradycji kabalistycznej... np. "Kabała". To dzielo filozoficzne.

Do wszystkich - nie, nie jestem magiem ani satanista

Wiem ze czarna magia to nie zabawa, ale od momentu gdy Ona poprosila mnie abym cos poszukal na ten temat, wciagnałem sie w ta tematyke probowałem odprawic pewien rytuał i...hehe... :>
    Gdybys mogł Atrax, podeslij wszystko co masz o czarnej magii, satanizmie itd na moj edysk.pl co do Necronomiconu i innych czytałem

Do wszystkich - nie, nie jestem magiem ani satanista
    ta, jasne - a świstak.... :P:P

Atrax Robustus
    Guest

Zreszta kazda magia moze byc niebezpieczna... tu wystepuje prawo Karmy - jezeli cos zrobisz, to to do Ciebie wroci i nic nie dzieje sie bez kosztow.
    Poza tym nie baw sie w inwokacje i zadne rytualy, bo jest duze prawdopodobienstwo, ze po takiej nieudanej zabawie obudzisz sie w psychiatryku.

czytałem o tym
    ale w wiekszosci przypadku wystarcza ochronne znaki, pieczecie...np. prtzywolywanie markizow & company ( danke za link :> )
    a ten rytuał prawie sie udal :P:P

Atrax to pdoeslij na edysk :>

trzeba umiec odpowiednio wszystkie znaki i pieczecie wykonac najpierw aby daly ci pewna ochrone ! ja bym jeszcze na twoim miejscu poprosil o pomoc twojego przewodnika duchowego ... jezeli masz z nim kontakt oczywiscie
    (Atrax dobrze pisze)

Pozdrawiam ! Kuba

ostatnio chcialem nawiazac z nim kontakt...i chyba sie udalo :>

ja rowniez mam wrazenie ze mi sie udalo (2 razy) ale musze sie jeszcze upewnic !
    mozna wiedziec jakiej metody urzyles ?! dla mnie chyba niezawodnym sposobem na wszystko jest swiadomy sen:P cos mi sie wydaje ze dzieki niemu bede mogl duzo wiecej osiagnac:P

Pozdrawiam ! Kuba

Uprawnienia umieszczania postów