Strona 1 z 2 12 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 1 do 10 z 12

Wątek: Usuwanie naklejek samochodowych

Usuwanie naklejek samochodowych

Jak najlepiej i najbezpieczniej dla lakieru usunać firmowe naklejki? Chodzi o naklejki miekkie i wypukle, a nie takie jak kalkomania.

Re: Usuwanie naklejek samochodowych

zeskrob kawalek, bo sądze ze wykonane z tworzywa a nie papieru chodzi, najlepiej tępawym nożem, potem powinno luzem zejsc

Wlasnie nie schodzi. Rozwalilam sobie palce na pierwszej naklejce, bo sie trzyma tego samochodu jak diabli. Zawsze zostaja małe grudki kleju na lakierze, które po pewnym czasie sie brudza i wyglądają jak niedomyta ptasia kaka. Moze jest jakis specyfik na to?

Oj kiepsko, kiepsko.
    Maiałem kiedyś identyczny problemik.
    Nie udało mi się nigdy do końca usunąć resztek naklejki.
    Skubaństwo tak sie spiekło od słońca i popękało, prubowałem usunąć bęzyną rozpuszczalnikiem, rozcięczalnikiem, acetonem, nic nie pomogło i ochydna wyblakła postrzepiona skorupa naklejkowa wygrała .
    Dzieki bogu że farba nie zeszła z balchy, bo to nie był mój samochód :P.

Bylo nie naklejac .

naklejane fabrycznie..

Jest srodek na usuniecie naklejek , nie wiem jak sie nazywa ale pare razy widzialam go w marketach . Chyba w OBI na chemi gospodarczej.

Czemu tak az walczysz z ta naklejka??

Hej. Najlepiej jak przejdziesz sie do jakiegos punktu gdzie robia takie reklamy i sie zapytasz o jakies dobre srodki.

Moj znajomy kiedys mowil ze reklame z samochodu zrywal za pomoca suszarki do wlosow. Podgrzewal naklejke az klej sie troche zorpusci i wtedy bez problemu zrywal. Ja osobiscie tej metody nie stosowalem wiec nie wiem czy jest pewna na 100 %

POZDRAWIAM

Bardzo skuteczne - schodzi razem z lakierem. :>

Uprawnienia umieszczania postów