-
Re: Co to jest!?:/
na bank rybiki cukrowe
czy ich ciało ma srebrnometaliczne zabarwienie?
-
-
ide założyć fanklub Raptora, nie ma co
-
W załączniku moj rysunek wołka . Moze pomoze w identyfikacji intruza.
Jezeli to nawet nie wołek to głowa wyciągnięta w ryjek wskazywalaby na owada z rodziny ryjkowcowatych ( Curculionidae ) Na rysunku Fivki jest to zaznaczone .
-
spróbuj potraktować je dezodorantem (takim jakimś najtańsiejszym ze kioska :P) Kiedyś zabijałem tak robale :P Skutkowało
-
ja też proponuje dezodorant tylko podstaw zapaloną zapalniczke jak bedziesz psikał. Daje 100% że zadziala
-
czy ci wspołlokatorzy to nei sa przypadkiem ci sami co u mnie... moje tez sa malutkie, moze nawet mniejsze, maja ok 2mm, chowaja sie w roznych zakamarkach typu pod doniczkami, akwariami, pod jakimis pamiatkami rodowymi mlode sa bezowe, stare ciemno-brazowe, czy te "twoje" tez? tez nie wiem co to jest:/
-
Moj kolega tez to mial. Sa to jakies chrzaszcze z ryjowcowatych, jemu same wyginely po jednym sezonie. Ale nie jestem pewien, zapytam. Ale tez zima sie pojawily.
-
Hari, to może ja ci te wołki wyśle w prezencie to sie nimi należycie zaopiekujesz, co? :P
Na bank NIE są to rybiki cukrowe, mówiłam już, ze rybiki mam w ubikacji i wiem jak to wygląda:P a toto co mam ja to nie jet rybik
Najbardziej to jest podobne do tego rysunku http://www.vet-lyon.fr/ens/nut/webBr...g/schchare.jpg ale niestety/stety? nie wiem jak wyglądają larwy, czy tez młode osobniki tego gatunku;P
Neo2 , a ile dajesz na to, ze dywan sie nie spali?:P
Natkas, nie wiem jak wyglądają młode, ale u mnie są takie ciemno brązowe do czarnych, i jak je próbuje zgnieść to ciężko, bo są twarde, mimo ze malutkie
Dzisiaj mój tato znalazł w szafce ziarna pszenicy i tam było tego dużo, może to z tego wyszło? Ostatnio zrobilam z nimi "porządek" odkurzaczem;P, i dzisiaj sie dopiero dwa pojawiły.
Mam nadzieje, ze to nie jest pluskwa, bo dziadek mi opowiadał o pluskwach i wcale nie takie dobre rzeczy:> Podobno ose wysysają krew, żyją pomiędzy meblami i trudno to cholerstwo wytępić.
Dzieki za odpowiedzi, mam jeszcze jedno pytanie, czy to jest dla mnie groźne?:P Ugryzie albo co? Bo jak nie jest groźne, to poprostu naucze sie z tym żyć (w symbiozie?jak sie nazywa to, co dwa organizmy zyją "razem", tzn. zycie jedno tak jakby zalezy od drugiego?:P) i poczekam do lata, aż te robale sie same wyniosą
pozdro
-
Uprawnienia umieszczania postów