Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Suownik ortografitszny

Mieszany widok

Suownik ortografitszny

Cześć lódźe.

Zauwarzyuem rze od czasó do czasó njekturym zwaz zdarzy śem tszepnonć jakiś buont albo zapomnjetś o pszecinkó rozómjem rze morzna mjetś suapszy dźeń ale bez pszesady w koncó zaówaszće rze tszytaja to inni i mogom was nje zrozómietś a wtedy nie pomogom waszym zwjeżaką i jeszcze po zbąbardowanju hamskimi buendami sami zatszynaja pisatś jak analfabeći wjem rze to byuo wielokrotnie waukowane - jeśli nje umjeće pisatś po polskó to zainstalójće sobie łorda albo coś innego co bendźe myślauo za was hodź z njekturymi buendami to nawed łord sobje nje poradzi.
    Z gury dźenkójem.

Uffff. Przyznam, że pisanie jak analfabeta jest baaardzo męczące i długotrwałe. Od dzisiaj chyba zacznę podziwiać ludzi, którzy tak piszą. Nie wiedziałem, że to wymaga aż tylu poświęceń. Tak czy inaczej - powyższy apel był już kilkukrotnie poruszany - niestety bez skutku. Może trzeba było zastosować się do starego porzekadła "jeśli wejdziesz między wrony..."
    Zobaczymy - może tym razem poskutkuje.... :]

Atrax Robustus
    Guest

Re: Suownik ortografitszny

Jaa tez zbytnio nie toleruje bledow, a wszystkich, ktorzy je popelniaja nie mieszam od razu z blotem, ale przynajmniej proponuje, zeby pisali posty w wordzie i je wklejali pozniej na forum. To by znacznie wszystkim ulatwilo zycie...

fakt, to potrafi wkurzyc...
    ale i tak wiekszosc osob nie stosuje sie do prosby o pisanie w wordzie ;]

Mnie też to denerwuje, ja staram sie błędów nie popełniać a jak juz to zazwyczaj wynikają ze zwyklej literówki. A czytanie postów z razącą ilością błędów ortograficznych poprostu sobie daruje bo niemam ochoty sie męczyc

Tak, zgadza sie. Zgadza sie. Po trzykroć się zgadza.

Popieram, jakkolwiek gdyby pisanina komputerowa odbywała się za pomocą piórka/długopisu, to mnie byście wyklinali (dysgrafia). Rozumiem, że można denerwowac się na STYL wypowiedzi typu używanie tysiąca wykrzykników i pytajników, składnia z kosmosu, odpowiedni uśmieszek przy każdym wyrazie; trzeba też uszanować dyslekcję. Inna sprawa, że poprzez takie wieloletnie "obycie" z błędami na ekranie, sama zaczynam mieć jakieś irracjonalne wątpliwości odnośnie pisowni. Dlaczego? W identyczny sposób, "przyswajając sobie", nauczyliśmy się pisać poprawnie, jak i teraz dane nam jest "oduczać się", widząc te językowe akrobacje. (wizja na miarę Grafmisji

dokładnie.. ja mam to samo

Mefisto taką składankę co żeś napisał to napewno nienadaje się na przykład, dalece odbiega bardzo dalece od błędów robionych na forum....

Pozdrawiam
    Serpent

Uprawnienia umieszczania postów