-
Pajaki na litry.
Mam pytanie, czemu wiele osob zamiast wylinka pisze L (przeciez tak oznacza sie stadia u owadow, a nie pajakow). Prosze nie pisac, ze sie przyjelo. Czyzby ludzie szli za bardzo na latwizne?
-
Re: Pajaki na litry.
dokladnie idą na latwizne ja sie jednak staram pisac wylinka chociaz musze powiedziec ze jest dużo terrarystów ktorzy nie tolerują L i piszą tak jak trzeba
pozdro!
-
A co to komu przeszkadza te L? Każdy wie o co chodzi. Walczenie o pisanie wyl. jest jak walka z wiatrakami. Ja zawsze będe pisał L czy to sie komuś podoba czy nie :-).
-
Od dzisiaj piszmy "wyl" zamiast "L" dla mnie tez to jest bez sensu.Moze cos z tego wyjdzie.
-
To sobie pisz,najwyzej nie beda ci odpowiadac po ktorej L jest twoj pajak.I oby tak bylo.
-
ja kiedys pisalem "L" obecnie przestawilem sie na "wyl."
-
zgadzam siez mysza1983....
pomimo ze to nie jest poprawne
kazdy wie o co chodzi a to jest najwazniejsze
i nie trzeba pisac "wyl" czy "wylinka"
-
OK. Mnie wygodniej zamiast L wciska sie spacje. Czy to znaczy, ze mam nia oznaczac wylinki. Albo inaczej zamiast L pisac A (co z tego ze nie poprawnie, ale jak szybko). Wole walczyc z wiatrakami, niz pisac zle.
-
Ale każdy wie że L to wylinka jak napiszesz spacje lub A i przeforsujez ten pomysł to moge pisać. Pozatym jak chcesz żeby było to po "polskiemu" to L = Linienie i sprawa rozwiazana.
-
po pierwsze u wszystkich stawonogów pisze sie wylinka ponieważ jest to jagdyby "wyjście" z linki (zatem i owady i pajęczaki)Linka natomiast jest u gadow Ktoś moze spytac jak jest u węzy: bo naraz zrzycaja naskórek ale inaczej lnieja z głowy
Uprawnienia umieszczania postów