Strona 5 z 6 PierwszyPierwszy ... 3456 OstatniOstatni
Pokaż wyniki od 41 do 50 z 51

Wątek: Miesięcznik terrarium

Teratoscincus
    Guest

Re: Miesięcznik terrarium

Kilka luźnych uwag o magazynie TERRARIUM

Od dwóch dni obserwuje komentarze w sieci na temat nowego pisma i nie mogę się nadziwić. Niby wszyscy są za, ale więcej krytyki i uszczypliwości niż rzeczowej dyskusji. A to że pisma nie ma, albo że nie wiadomo czy będzie choć wysłano zamówienia itd.
    Patrząc na to z boku można wg. mnie ustalić kilka faktów:
    - obiecano że pismo będzie na rynku 10 września – i prawie było bo fizycznie zaistniało tego dnia (jeśli wierzyć wydawcom J ) tyle że jeszcze nie trafiło do sklepów.
    - Jeśli wtedy wyszło, to nie ma siły żeby prenumeratorzy dostali je wcześniej – po za tym nasza poczta też nie należy do najszybszych L - tak więc dopiero za kilka dni można zacząć robić raban że go się nie dostało
    - Z postów wynika ze magazyn pojawił się już w niektórych sklepach (np. Smok czy podane przez Kolegów adresy w Lublinie) a wiec na pewno fizycznie jest.
    - Tak naprawdę, by pismo było ogólnie znane i dostępne potrzeba czasu. Będzie to zależało w znacznej mierze od nas – jeśli będziemy pytać się o magazyn w pobliskim sklepie zoologicznym to sprzedawca sam postara się skontaktować z wydawcą . W efekcie czego pismo zaistnieje szerzej na rynku, a następne numery (o ile będą czego sobie życzę) będą znacznie łatwiej i szybciej dostępne

Dlatego sądzę, że zamiast pisać posty pełne pretensji do wydawcy , powinniśmy dać mu trochę czasu na rozwinięcie skrzydeł. A jak będzie źle to jeszcze będziemy mieć czas żeby krytykować.

Teratoscincus

No! Teratoscinkus - masz u mnie piwo. Wreszcie ktoś pojął o co tu chodzi. Jak zwykle w Polsce - każdy narzeka, nikt nie pomoże.

Nook
    Guest

skąd ja to znam

Napisałem ten post bo chciałem dowiedzieć się czy ktoś kupił go w podanym terminie a to mało ma wspulnego z narzekaniem jak pisze Fryta ,wynikało to tylko z chęci kupna tak długo oczeiwanego pisma w Polsce gdzie o terrarystyce jest tyle co kot napłakał.Ja do tej pory kupowałem zagraniczne knigi i pisma iwymieniałem informację z kolegami terrarystami.Jak widać nie wszyscy zrozumiełi moje intencje( Fryta Nook itp).

Nook
    Guest

Nie czytałem Twoich wiadomości więc wybacz, a co prawda to prawda "Jak zwykle w Polsce - każdy narzeka, nikt nie pomoże."

Teratoscincus
    Guest

Fryta, z tym piwem trzymam za slowo!!!

Witam
    Jak sądze Ci,którzy uspokajają,mówią o cierpliwości(Fryta,Teratoscincus itp.) przeczytali już miesięcznik.Jak "Terrarium" dotrze i do mnie, również będę zadowolony a innym mówił o cierpliwości.Może nawet już jutro.
    Pozdrawiam

Pan z kiosku sie dowiedział, że miesięcznik Terrarium nie jest zarejestrowany w "sieci" (sieć przez ktorą rozprowadzane są wszelke gazety i czasopisma w naszym kraju) czyli nie może byc dostepny w kiosku ruchu. Dostarczyć go moga tylko osoby prywatne np. do sklepów Zoo. Mam jeszcze pytanie, jaki jest numer indeksu czasopisma (wystepuje obok numeru ISN) ?

Pozdrawiam
    Leny

W Zielonej Górze miesięcznika niema i niewiem czy będzie.W sklepach zoo małe zainteresowanje czsopismem.

w Poznaniu nawet w EMPIKU nie maja ((

P.S.
    Jesli ktos ma skaner to prosze o przeslanie artykulu o gekonie lamparcim na maila

Uprawnienia umieszczania postów