-
Re: smutne/śmieszne
... i w takim kraju byle dresiarz z łysą glacą (sorry wszyscy niezarośnięci), w szelestach (sorry dla sportowców) i kijem baseballowym (sorry dla wielbicieli tego sportu), może cię napadać i prać w imię czyszczenia społeczeństwa z jednostek aspołecznych (i kto tu jest aspołeczny?).
Niech to będzie moja puenta, muszę wracać do roboty
-
eeee tam zawsze w black metalu sa jakieś kontrowersje i koniec taka muza taka kultura ale polacy musza zrobić awanture wieksza chyba od tej jak w norwegi po kontrowersyjnych doknanich varga z burzum to było cos a nie tam jakiś łeb owcy na kiju i baba na krzyzu
-
Ja moze niektorych z Was teraz zdziwie.... ale mimo tego, jak w Polsce ludzie i wladze podchodza do black metalu.... najwieksze podziemie black metalowe na swiecie wystepuje w POLSCE!
Przyznaja to sami Norwegowie i Ukraincy, ktorzy zazdroszcza nam takich slaw, jak Gontyna Kry, czy Graveland -> polecam wszystkim milosnikom dobrego, surowego blacka, przyprawionego o nute nostalgii i tesknoty za ojcowskimi ziemiami i poganskimi poczatkami slowianskiej kultury.
-
ja tam za blakiem nie przepadam cAtrax czytałes może wypowiedz glena bentona o całej scenie black metalowej?
-
Tego nie czytalem, ale dobrze, ze mi przypomniales nazwisko.
To Benton wlasnie nazwal synka Demon.
Nie czytalem wypowiedzi Bentona, ale za to czytalem to, co o BM pisza Ukraincy, a przede wszystkim Nokturnal Mortum.
Maja bardzo dojrzala i ekspresywna muzyke, ale do BM podchodza bardzo krytycznie. Uwazaja za "komercyjne mieso" wszystkie zespoly, ktore wzbogacily sie na tworczosci i z "wartych czegokolwiek" wymieniaja jedynie kilka polskich kapel.
-
-
Mi akurat wiekszosc norweskiego brzmienia przypada do gustu :]
Co do palenia kosciolow i wszelkiego rodzaju dewastacji, to moje zdanie juz tu wszyscy znaja... ze to jest zalosne i godne najwiekszego potepienia. Musze sie zgodzic z Bentonem w tej sprawie, ze niestety, ale dla niektorych metal to nie tylko muzyka. Najbardziej zalosni sa 16-latkowie, ktorzy ida do kosciola, slysza o wybrykach "satanistow" i sami chca byc wielkimi buntownikami przeciw sztywnym wiezom religii. Przez wlasnie takich pajacy, wspolczesny stereotyp black metalowcow jest tak bardzo pietnowany i kazdy, kto slucha BM jest od razu ... morderca i bluznierca.
A ci wszyscy zbuntowani nastolatkowie z gitarami, ktorzy bezmyslnie niszcza mienie publiczne i kulturowe swego wlasnego kraju zostali juz dawno oficjalnie potepieni przez wiele kregow - poczawszy od NORMALNYCH muzykow, po satanistow (!), ktorym nie podoba sie, ze prasa utozsamia ich z jakims chorym motlochem wandali... ale zwalczaniem tych chuliganow powinna zajac sie policja.
Wracajac do samej muzyki, to akurat na BM, oprocz dzwieku, sklada sie takze i image zespolu. Mnie troche smieszy ta okultystyczna otoczka, np. w Dark Funeral i to, jak ci ludzie probuja byc zli na swoich teledyskach.
Natomiast co do otoczki fanowskiej, to znam ludzi, ktorzy uwazaja, ze Dimmu, Immortal, CoF to zespoly... komercyjne, ktore sprzedaly swoje dzielo.
Takie opinie rowniez mnie smiesza, bo przewaznie pochodza z ust ludzi, ktorzy uwazaja, ze sa zbyt zli, zeby sluchac czegos, co wyszlo w wiekszym, niz 1000-plytowym nakladzie
-
ja tam z blacku to wole starego behemotha from the pagan vastlands rozpierdala a szczególnie 2000 z antychristian phenomenon
-
Jako kwintesencja głównego wątku spróbujcie poczytać to. To autentyk (rozdawali to jacyś "wszechpolacy" przed wydziałem brata). Tak mniej więcej wygląda mentalność ludzi o których piszę. Proponuję wydrukować i wstawić w ramkę.
-
...a to druga stona tej "ulotki".
Wolę tego nie komentować.
Uprawnienia umieszczania postów