Strona 2 z 2 PierwszyPierwszy 12
Pokaż wyniki od 11 do 19 z 19

Wątek: głupie pytanie

Re: głupie pytanie

dziwie sie, bo dotychczas myslalem ze sumy sa padlinozerne, lub przynajmniej glownie jedza to co maja na dnie... Ja z kolei slyszalem o atakach szczupaków, ale to sporadyczne, i napewnie nie zje czlowieka co nawyzej to pokaleczy.(ptactwo, szczury moze zjesc), zreszta sam pamietam jak lowilem rybki w kanadzie jakie okazy sie trafialy (znajomym;])

neo2 skąd masz te zdjęcia?? jak z jakiejś stronki to podaj link

z tych zdjęć wynika, że kto inny kogo innego chciał zjeść...wystarczy spojrzeć na zęby kolesia bez okularów..

Dark Raptor
    Guest

Też słyszałem o tym przypadku.
    Sum żre nie tylko padlinę i organizmy bentoniczne (przydenne), ale lubi, jeśli jest odpowiednio duży i ma farta, zakąsić kaczką lub gęsią. Normalnemu (?) człowiekowi nie jest w stanie zagrozić a nawet stara się go unikać (dziwicie się?).

Pozdrawiam!

PS. Nie słyszałem o szczupakach atakujących ludzi, chyba że głupków pakujących mu do paszczy ręce by wyjąć haczyk

Ja kiedyś słyszałem,że jak gdzieś tam budowali most to sum zaatakował robotnika.W lato jak byłem na rybach to sum zjadł mi robaka z haczyka ))

a co zrobił temu robotnikowi??

sorki strona to http://www.fishing.pl/imagecatalogue/image/list/124/ przepraszam za naruszenie praw autorskich!!

niedawno na jedynce chyba był program o delcie Dunaju(chyba) i nawet sfilmowali kilka takich tycich zwierzątek. faktycznie kaczki to takie cudo zjeść potrafi, ale człowieka...

Uprawnienia umieszczania postów