Pokaż wyniki od 1 do 10 z 10

Wątek: Praca związana ze zwierzętami

Praca związana ze zwierzętami

Jestem dopiero w drugiej klasie gimnazjum, ale za rok będę musiała stanąć przed pierwszą decyzją, która być może zaważy nad moim dalszym życiem. Będę musiała wybrać szkołę po gimnazjum oraz profil.
    W przyszłości chciałabym pracować ze zwierzętami, na rzecz ochrony środowiska, fauny i flory itp. I mam pytanie, jaki profil wybrać, na jakie studia potem pójść, i jakie "zawody" wiążą się z pracą ze zwierzętami?

pozdro

Re: Praca związana ze zwierzętami

biol-chem oczywiscie...

jak napisal Banan - Biol -chem rlz ! :>

a ogolnie, jezeli chodzi o nauke to zobacz tutaj -> http://pl.wikipedia.org/wiki/Biologia

Jezeli wiazesz swoją przyszłość z pracą ze zwierzętami tak jak ja to zapraszam do mnie na SGGW na zootechnike . Narazie jeszcze nie mysle o tym jaką prace po tym podejme ale chce studiowac to co mnie interesuje . Nie jest łatwo ale studia dają mi duzo satysfakcji i mysle ze to sie liczy .

a ja polecam zarzadzanie. nauczysz sie prowadzic sklep zoo:P

Tylko biol-chem D RULESSSSSSSSSSSS

Jesli chodzi o studia, poszukaj w archiwum. dr Robert radził wszystkim zainteresowanym.

Mat-fiz. Pozniej studia na politechnice (budownictwo lądowe, budownictwo wodne, jakas mechanika itp.). Pozwoli Ci to zaprojektowac częśc budynków w zoo, albo jakies inne elementy. Czyz to nie praca ze zwierzętami? ;>
    A tak serio, to bylo juz o tym kilkakrotnie. Poszukaj w wyszukiwarce 'studia' czy cos takiego.

Dark Raptor
    Guest

Ja doradzam biol-chem, choć chodziłem jeszcze za starego systemu (edukacji oczywiście) do liceum z klasą o profilu ogólnym.
    Później jest to kwestia wyboru i tego co dokładnie cię interesuje.
    Jeśli wolisz "praktykę" to tak jak pisał Spellcaster SGGW jest najlepsze: weterynaria i zootechnika. Jeśli interesują cię raczej sprawy teoretyczne (ale jak najbardziej rozwiązywane praktycznie) to polecam ekologię, zoologię lub fizjologię na Uniwersytecie Warszawskim.

Pozdrawiam!

PS. Pytanie do Spellcastera. Czy na SGGW robiliby mi jakieś problemy, gdybym chciał się do was wkręcić na zajęcia z entomologii leśnej (chyba tak to się nazywa)?

Wiesz co , nie potrafie ci dokładnie odpowiedziec na to pytanie bo niewiem o co ci dokładnie chodzi i na jakiej zasadzie chcesz sie tam wkrecic . Chodzi ci tylko o ten jeden przedmiot na zasadzie "wolnego słuchacza " ?? Napisz mi najlepiej na maila dokladnie o co biega a jak nie bede wiedział to sie moge dowiedziec .

Uprawnienia umieszczania postów