Pokaż wyniki od 1 do 9 z 9

Wątek: ANNE RICE :D

ANNE RICE :D

Czyta ktoś książki tej genialnej autorki? A jeśli tak, to dla czego je lubicie?

Wampiry 4-ever :P

Atrax Robustus
    Guest

Re: ANNE RICE :D

Czytam, a czytam dlatego, ze lubie wampiryczy klimat, muzyke... itd.
    Mam Queen of the Damned, ktora przeczytalem (w wersji angielskiej) i New Tales of The Vampires. Co do Queen of The Damned, to ksiazka nawet mnie wciagnela, ze wzgledu na pewne elementy zagadkowosci, ktore zostaly tam zachowane, drugiej nie przeczytalem jeszcze (tez mam po angielsku).

Co do wampirycznego klimatu, to ostatnio lubie sobie czytac teksty piosenek Cradle of Filth, ktore oprocz genialnego i klimatycznego wykonania, maja niesamowicie poetyckie i skomplikowane teksty... szczegolnie z plyty Cruelty and The Beast, ktora zostala poswiecona w calosci hrabinie Elisabeth Bathory.

co do Cradle of Filth - ja rowniez uwielbiam ich genialne teksty z płyty Midian i Cruelty and....klimat w tych tekstach jest naprawde super

Dark Raptor
    Guest

...a te teledyski i psychodeliczne instrumentalne wstawki.

...choć osobiście wolę death (przekładany klasyką i muzyką filmową )

Pozdrawiam!

teledyski tez sa fajne
    ale polecam Cradle of Fear ;] to jest super filmik :P:P

Szymon_czarodziej
    Guest

Przeczytalem "Wywiad z wampirem", "Wampira Lestata" i zaczalem "Opowieści o złodzieju ciał", ostatnie w jezyku niepolskim. Reszte, inne ksiazki cyklu kroniki wampirów (chyba okolo 8) mam takze w jezyku angielskiem i sukcesywnie biore sie do czytania. Mysle ze ksiazki z tego cyklu sa rewelacyjne !!! Nie moge jednak sie przekonac, po przeczytaniu "Skrzypiec" do innych ksiazek tej autorki, czegos mi tam brakowalo...

Re: ANNE RICE :O~~~~

Dla mnie takie książki, filmy typu Wywiad są zwykłą trawestacją poruszanej tematyki.

A oglądaliście ekranizację Queen of the damned? Fajny film, fajny music :]

W książkach Rice też najbardziej cenię ten mroczny, wampiryczny klimat, i to, że opisują tą filozoficzną stronę naszego życia.
    Ja aż się kleję do mrocznych klimatów O Wywiadzie z wampirem już nie wspominam, bo ten genialny film prawie każdy już oglądał Wampiryczna muzyka...
    Miodzio...

Vampires 4-ever !!!!!!!!

Wampiryczna muzyka? śmieszne określenie na gotyk. A co lubisz, closterkeller pewnie?

Uprawnienia umieszczania postów