-
wedkarze, wedkarki :P
ilu jest wedkarzy miedzy nami terrarystami ??:P
jesli czesto lapiecie ryby to na jaka metode, gdzie,jakie okazy złapaliscie ? itd :P
napiszcie ...hehe cos ciekawego
-
Re: wedkarze, wedkarki :P
Ja kiedyś łowiłem na spinning.......niektóre okazy były dość duże...
-
Ja jestem zapalonym wedkarzem . No moze nie fanatykiem ale bardzo lubie sobie wyskoczyc na rybki a juz zwlaszcza w milym towazystwie a nie zadko i sam . To mnie bardzo uspokaja i ogólnie fajnie na mnie wplywa a jak jeszcze przy okazji sie cos zlapie to ho ho . Lowie nie po to zeby zlowic ale zeby polowic . Z reszta i tak to co zlapie to wypuszczam bo nie przepadam za jedzeniem ryb. Najczesciej lowie klasyczna metoda na splawik . Pozdrawiam wszystkich wedkazy . A moze zrobimy jakis wypad na rybki he he ;-))
-
Ja jestem, to moja druga pasja po pająkach. Łapie najczęściej na spining/spławik chociaz od spławika wole grunt. Zasadzam sie wszędzie gdzie jest jakaś woda. Mój okaz to (juz chwaliłem sie na terrarystyce chyba) sum 10kg z którym walczyłem 30 min, wyciągnąłem go niedaleko mnie na Kanale żerańskim(pewnie nikt niezna). Złapałem go właśnie na grunt w lato późną nocą/wczesnym rankiem a dokładniej koło 2-3 w nocy.
-
Jak mam czas. Czemu nie?
Najlepiej jest z kuszą i latarką w nocy!
Ale niestety tylko w okresie wakacyjnym(poza nim nie ma czasu)
z okazów to karp 8 kg na bagrach(jest tam też dużo ładnych węgorzy),okoń ok 1.5 kg na skałkach i kilka innych!
Polecam spróbować !
-
Ja łowie czasem w wakacje na mazurach. U siebie raczej nie mam gdzie bo w łeb można dostać .
-
-
Ja i Metall jesteśmy zapalonymi wędkarzami.
Oczywiście najlepiej jest łowić na spławik batem, ale gruntówka tez jest spoko
POŁAMANIA WĘDEK
-
Ja co roku żegluje na Mazurach. Lubie w tym czasie włędkować. Najbardziej lubie metodę spininngową.
-
Kiedys (jak mialem 11 lat) bawilem sie w to z tata. Teraz terrarystyka i komp.
Uprawnienia umieszczania postów