-
Re: pirotechnika
nie wiem hari ile masz lat, ale najprawdopodobniej jesteś starszy, i masz dojrzalszych kolegów ...
-
k_u_b_a jezeli ten ostatni post byl do mnie to Ci powiem ze starszy jestem tylko o rok, a pirotechniką zajmuje sie od dawna, wszyscy o tym zawsze wiedzieli, i nigdy się nie spotkałem z takim czymś.
-
pirotechnika.......hmmmm... polecam DNAF, nitro kuban, ale to trzeba juz pokombinowac.. sam NO5 jako substrat jest materiałem wybuchowym ciezko o niego... Mozna tez pobawic sie nitracja zwykłej aptecznej gliceryny 86% ale uwaga przy duzej czystosci jest niestabilna w niskich temperaturach Zamarzajac, tworzace sie kryształy moga spowodowac samoistna detonacje, przy kilku centymetrach szesciennych, w domu wylatuja wszystkie szyby a i raczke potrafi urwac... )
Wszystkim ktorych kreci PIRO...., a ktorych nie da sie do tego zniechecic, proponuje daleko posunieta ostroznosc, rozwage i czytajcie duzo zanim bedziecie to robic, bo o wypadek nie trudno... czasem wydaje sie ze nie powinno- a wybucha samo..))
-
pirotechnika.......hmmmm... polecam DNAF, nitro kuban, ale to trzeba juz pokombinowac.. sam NO5 jako substrat jest materiałem wybuchowym ciezko o niego... Mozna tez pobawic sie nitracja zwykłej aptecznej gliceryny 86% ale uwaga przy duzej czystosci jest niestabilna w niskich temperaturach Zamarzajac, tworzace sie kryształy moga spowodowac samoistna detonacje, przy kilku centymetrach szesciennych, w domu wylatuja wszystkie szyby a i raczke potrafi urwac... )
Wszystkim ktorych kreci PIRO...., a ktorych nie da sie do tego zniechecic, proponuje daleko posunieta ostroznosc, rozwage i czytajcie duzo zanim bedziecie to robic, bo o wypadek nie trudno... czasem wydaje sie ze nie powinno- a wybucha samo..))
-
loko, wiekszosc z nas zdaje sobie z tego sprawe
-
Hm michu,po co masz w profilu wiek 18 lat skoro mowisz ze masz 15 ??
-
do ross
Ja sięmogę pochwalić podpaliłemkedyś szkołę ale w sumie tonie chciałem samo tak wszyło bo bawiłem się puchem z topoli bodajże no i się zajarała piwnica miałem potem niezłą jazdę u dyrektorki ale nie wyleciałem ze szkółki (moja mam tam uczyła) no ale wiadomo byłem młody i głupi
Uprawnienia umieszczania postów