-
Swiat Dysku Terrego Pratchetta
Zauwazylam ze nie jestem jedyna milosniczka ksiazek Terrego. Jaka jest wasza ulubiona czesc?
Ja uwielbiam "Pomniejsze Bostwa" i pare innych jeszcze. Czlowiek ma niesamowita wyobraznie ))
-
Re: Swiat Dysku Terrego Pratchetta
Pierwsze 2, ze wzgledu na Rincewinda i oprocz tego wszystkie gdzie występuje Smierc. Najbardziej chyba "Mort" przypadł mi do gustu.
-
SMIERC to oczywiscie moja ulubiona postac
SMIERC SZCZUROW tez jest niesamowita. PIP
A w najnowszej ksiazce ("Ostatni Bohater") jest co nieco o smokach. Sa rasy smokow bagiennych wraz z rysunkami. Np. "Podstępnik Jessingtona. Mniejszy i łatwiejszy w tresurze od złocistego. Zbiera słoje", "Wesołek wielkonosy. Boi się łopat". =]
Piekna sprawa...
-
oj ludzie...jak przyjemnie trafic na taki temat :] jestem fanatycznym wyznawca Terrenca Davida Johna Pratchetta alias Pterry'ego ;-) pierwsza jego ksiazka ktora wpadla mi w lapki było 'rownoumagicznienie" ktore przeczytalam w wieku 9 lat (moj ojciec pomylkowo zostawil ja u mnie) i od tamtej pory ruszyła maszyna.... mam jego 20 ksiazek, 4 terminarze, album, mape, dwie gry, 5 plakatow i w ogole i wogole bęc :] achh. moge powiedziec tylko ktore ksiazka mi sie nie podobała - 'piramidy' i niezachwyil mnie "ostatni bohater" - 'sciepa' ze wszystkich tematow, pomijajac cudowna role srebrnej hordy :]
-
Hmm, Hari mam pytanie off topic.
Czy nie jesteś przypadkiem urodzeniowym skorpionem?
-
Heh, nie. Jestem wodnikiem. Skąd to pytanie?
-
A nic, tak mi się jakoś ze skorpionem skojarzyła treść Twojej wypowiedzi...
Dopóki nie uwzględnisz daty urodzenia z dokładnością co do minuty + miejsce urodzenia, to nie można stwierdzić jakiegokolwiek wpływu zodiakalnego.
Urodzenie się w czasie, kiedy Słońce było w znaku Wodnika jest tylko malutką cząstką całego kosmogramu. :>
-
Mi zdarzyło się przeczytać dwie książki Pratchetta - " Trzy wiedzmy " i "Morta" i nie żałuje. Zwłaszcza "Mort " przypadł mi do gustu. Bardzo fajnie się je czyta i są wciągające, ale moim niedoścignionym ideałem od wielu lat pozostaje J.R.R. Tolkien .
Pozdrawiam wszystkich miłośników fantasy i świata wyobrazni ;-)
-
Patchett jest zajebisty.Uwielbiam swiat dysku ale uwazam ze duuuuuzo lepszy jest Dobry omen. Pozdrawiam
-
Ja czytałem tylko Piramidy i spodobała mi się ta książka. Przeczytałbym jeszcze coś ale teraz nie mam czasu Może w ferie
Uprawnienia umieszczania postów