-
Zabić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Kilka miechow temu czytalem artykol o przemytnikach zwierzat egzotycznych pt"NIELUDZKIE CIERPIENIE" w ktorym opisywano sposoby przemycania.To zrobilo na mnie duze wrazenie.Wczoraj ogladnolem sobie jakis program w ktorym tez poruszono ten powazny problem i stwierdzam ze powinno sie tych gn.... ZABIJAC!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! na miejscu.To k................. okropne te zwierzaki tak cierpia az sie serce kraje,powinny byc bardzo wysokie kary.Alez sie wk................................ UFFFFFFFFFFFFFFF.Sorki ale to mnie naprawde wkurza naarka.Dbajcie o swoje zwierzaczki.pozdrowki!!!!!!!!!
-
Re: Zabić!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
niestety na to nic sie nie poradzi.
przemyt zawsze byl i będzie. ;]
chociaz popieram ze powinno sie zabijac, takie osoby, alerzemoca nic sie nei zdziala.
Polecam jeszcze poczytac artykuly na temat przewozu koni na rzez ;]
-
Niestety tez to ogladalem, jesli chodzi CI o to na polsacie. Co za debile. Pelen tir wypchanych antylop jakis skunksow lwow i wilelu innych zwierzat, albo popielnicznki z nogi zebry czy kosz ze sloniej nogi. Jednym slowem co za skur****ny. Zabic zwierzaka po jakis ***** chce sobie wurzycic papierek do fajnego kosza.
ALe najglupsze jest to ze kary to od 100zł do 9000zł. Jak koles przewiezie takiego tira co tam pokazywali to ma tyle kasy ze mogl by zaplacic mnustwo takich kar a i tak by mu sie to oplacilo. Złowie owijane tasma i chowane w zakola!!!!!!!!. Brak slow na takich kretynow.
-
Ciezko jest cokolwiek mowic, a juz dopiero zrozumiec? Ci ludzie sa "inni". Wystarczy zobaczyc na swoim osiedlu, wiosce czy gdziekolwiek, ile takich ludzi jest ( w tym mnostwo dzieci). Co z tego, ze zwierze tez czuje, oni nigdy tego nie skumaja i nigdy nie beda chcieli tego skumac. Dla nich to przedmiot, wart tyle, za ile sie go sprzeda. Nic ich nie obchodzi reszta swiata, poza ich wlasnym czubkiem nosa. To jest smutne i w zasadzie typowo ludzkie. Bo czy jest jakies zwierze na ziemi, ktore zabija dla zabawy albo z zemsty? Tego nie da sie zrozumiec. To jest wszytsko paskudne i nie wiem, jak to jest, ze w ogole jeszcze istnieje jakies zycie na ziemi poza czlowiekiem. Swiat bedzie okropnie smutny. W zasadzie juz taki jest. wstyd mi za reszte ludzi, takich jak Ci co po obejrzeniu takiego programu mowia: "Taa, pomagac zwierzetom. Ludziom trzeba pomagac!". Sama slyszalam te egoistyczne komentarze. One nie maja juz nic wspolnego z bezrobociem czy bieda, ale z mentalnoscia w tym wypadku naszego narodu, ze wszystkim cos trzeba dawac, ze licza sie tylko oni - ludzie, ktorym trzeba ciagle pomagac. A wcale tak ne trzeba. Czlowiek sam sobie w wiekszosci spraw jest w stanie pomoc, a zwierze????? Nie!
Uprawnienia umieszczania postów