Strona 5 z 5 PierwszyPierwszy ... 345
Pokaż wyniki od 41 do 47 z 47

Wątek: ufologia....

Atrax Robustus
    Guest

Re: ufologia....

A
    Co do uczucia spadania!
    Wiecie... czasami projekcja astralna moze byc naturalna. Po wykluczeniu jakichkolwiek chwilowych zaburzen blednika (ktore sa zreszta naturalne czasami).
    To uczucie spadania jest bardzo podobne do wychodzenia podczas projekcji, jednak nie jest ono przeze mnie realizowane swiadomie, lecz pojawia sie nagle i odruchowo zmieniam pozycje i probuje sie czegos zlapac, zeby to uczucie zwyczajnie minelo :]

W kazdym razie, najpierw nalezy rozwazyc wystepowanie anomalii zwiazanych z blednikiem, a dopiero pozniej zastanawiac sie nad ponadnaturalnymi przyczynami, jak wytaczanie sie ciala subtelnego z ciala fizycznego.

Dark Raptor
    Guest

"Głos sceptyka"

Podobno uczucie spadania (nie wiem na ile na serio) to taka atawistyczna pozostałość po naszych przodkach (spanie na drzewach i te sprawy). Podobną cechą jest np. siedzenie przy ognisku.
    Jeśli chodzi o wszelkie ufologie i inne dyscypliny "pseudonaukowe" zaczynające się na para- (wyjątek paralotniarstwo to wydają mi się dosyć śmieszne. Rozumiem lubić Archiwum X (też oglądałem do czasu aż się nie zepsuło - chyba do 3 serii), ale ten zalew horoskopów, tarotów, "ekspertów" od układów ciał w telewizji to dla mnie za wiele. Moim zdaniem by wyjaśnić jakieś zjawisko trzeba szukać jak najłatwiejszych i najbardziej prawdopodobnych rozwiązań a nie doszukiwać się we wszystkim działalności "siły wyższej" (bogów, demonów itp.).
    Wiem, może jestem nudny i za bardzo stąpam po ziemi, ale nie lubię gdy wciska się ludziom kit, oficjalnie i do tego podlany "pseudonaukowym" sosem. Celuje w tym TVN ("Strefa ileśtam" - tragedia) lub wiele programów na Discovery.

Dark Raptor
    Guest

aha... miałem na myśli ruch ciał niebieskich w telewizji.

Ruch innych ciał w telewizji zaczyna się ustawowo zwykle po 23.00

Atrax Robustus
    Guest

Ja tez nie lubie, jak sie wciska komus kit, dlatego o wiele latwiej dochodza do mnie wszelkie naukowe rozwiazania.

Sam jednak nie wiem, czy uzylem teraz poprawnego okreslenia, bo na swiecie istnieja juz specjalne instytuty i laboratoria specjalistyczne, badajace zjawisko oobe.

Dark Raptor
    Guest

Problem w tym co uznamy za naukowe. Czytasz np. ulotkę reklamową, lub widzisz reklamę w TV, a tam: "potwierdzone naukowo", " o 48% jędrniejsza skóra", wykazane w laboratoriach jakichśtam" itp. itd. problem w tym, że nie otrzymujesz danych, a wymienione lab-y należą do tej firmy....
    Widziałem już wiele prac z zakresu parapsychologii, często pisane były w formie prac naukowych, nie zachowano jednak podstaw publikacji naukowej.
    Po pierwsze powstająca praca powinna być opublikowana w jakimś [b]renomowanym[b] piśmie naukowym, o ustalonej pozycji, specjalności i najlepiej z tzw. listy filadelfijskiej (najczęściej cytowane). Uzyskane wyniki powinny być potwierdzone przez innych, rezultaty uzyskiwane w wielu powtórzeniach przez różne instytucje, a więc [b]możliwe i autentyczne[b]. Autor powinien, a nawet musi być przygotowany na konstruktywną krytykę, która pozwoli potwierdzić/odrzucić lub zmodyfikować jego teorię. Ktoś stwierdził, że "nauka powstaje z cegieł, którymi obrzucają się naukowcy" to cała istota powstawania nauki.
    Problemem jest to, że większość "naukowców" od paranauk unika krytyki, niepublikuje a to z prostej przyczyny, bo wiedzą, że większość ich teorii nie ma żadnych szans potwierdzenia. Wymyślają teorie spiskowe o zmowie naukowców przeciw nim itp. itd.
    Faktem jest, że czasem dobre teorie są zbyt rewolucyjne dla większości świata nauki np. fizyka kwantowa, ale nie można podkładać pod ten problem każdej wymyślnej historyjki.

Cokolwiek Powiem wam , że ja też czasem odczuwam pulsowanie czakr. Czy ktoś z was umie może przesuwać lub odkształcać przedmioty siłą woli ?? Proszę się wypowiadać

Atrax Robustus
    Guest

Hehe
    nie wiem, czy jest tutaj taka osoba... w ogole bardzo malo osob to potrafi i jest to sztuka wyjatkowo trudna do opanowania.
    Co do pulsowania czakr i samych czakr, to opisze przypadek mojego przyjaciela, ktory byl juz bliski projekcji astralnej. Zwizualizowal sobie uczucie spadania liscia... i poczul drgania ciala subtelnego. Probowal je rozkolysac, zeby wydostac sie z ciala, ale zamiast tego... uszkodzil sobie jedna z czakr i dzien pozniej dostal zapalenia pluc, ktore nie przechodzilo mu nawet po 2 tygodniach pobytu w szpitalu. Wtedy doszedl do wniosku, ze tej nocy, kiedy pracowal nad oobe, uszkodzil sobie jedna z czakr i staral sie ja doladowac energia i wyobrazac sobie, jak pulsuje... itd. Fakt jest taki, ze dzien pozniej wypisano go ze szpitala bez jakichkolwiek objawow.

Uprawnienia umieszczania postów