-
Re: ufologia....
jest ok :-)
OBE chyba mi sie udalo ;]
czulem mrownie a pozniej....ale o tym na gg
polecam wszystkim "Trakt o projekcji astralnej"
-
xKubax -> Mam wiele ksiazek, np. Pana Monroe'a, ktore jest dosc ciezko znalezc na necie, wiec moge podeslac. Mam w wersji elektronicznej of coz
Co do BWG, to mialem troche presetow i korzystalem nawet z jednego programu, ktory bodajze odtwarzal presety na przemian periodycznie z afirmacjami i byly efekty, ale postanowilem osiagnac oobe metodami naturalnymi i udalo sie, ale bardzo ciezko to powtorzyc i przyznam, ze jestem jeszcze bardzo poczatkujacy, jesli o to chodzi.
Co do projekcji podczas LD, to ... zgadza sie...to najlatwiejszy sposob. Mialem 4x ld, ale za kazdym razem bylem tym zbyt oczarowany, zeby poprosic o przeniesienie do swiata materialnego :/
-
Atrax - jak mozesz to podeslij i mnie ta ksiazke
-
-
ALBERT TAYLOR - Wędrówki duszy
BRUCE MOEN - Podróż poza wszelkie wątpliwości
BRUCE MOEN - Podróże do życia po śmierci
BRUCE MOEN - Podróże w nieznane
Darek Sugier - Miłość i Wolność Poza Ciałem
DR RAYMOND MOODY & PAUL PERRY - Odwiedziny z zaświatów
JOSEPH McMONEAGLE - Wędrujący umysł
RAYMOND A.MOODY Jr - ŻYCIE PO ŻYCIU, CZĘŚĆ 2 (obecnie rozszerzona i o tytule Refleksje nad życiem po życiu)
ROBERT A. MONROE - Dalekie podróże
ROBERT A. MONROE - Najdalsza podróż
ROBERT A. MONROE - Podróże poza ciałem
to mam
Co do presetow, to juz od dawna nie mam ich niestety, a zaluje, bo tez moglyby sie przydac.
Jezeli nie mozesz oobe osiagnac naturalnie, to probuj przez synchronizacje polkul mozgowych przy uzyciu tych presetow. Oobe naturalne i takie jest takie samo, jedynie droga do osiagniecia go jest troche inna.
Co do szumow, itd. to znam ten bol. Nie bede ukrywal, ze w takich wypadkach jestem troche strachliwy i jak siedzialem po ciemku probujac sie skoncentrowac na wizualizacji.. i jak mi skrzypnelo lozko, to myslalem, ze umre tam ze strachu :]
Pozniej, gdy pojawialy sie szumy, piski i krzyki, zwykle przerywalem oobe i sprawdzalem, czy aby na pewno jestem sam w pokoju. Staralem sie to ignorowac i udalo sie.
Tak sie zlozylo, ze ostatnio na religii czytalem artykul "O czlowieku, ktoremu objawilo sie pieklo"
Po przeczytaniu tego artykulu dlugo nie moglem powstrzymac sie od smiechu (gazeta "Milujmy sie"). Mianowicie pisalo tam, ze czlowiek probowal "szatanskich praktyk ezoterycznych" i przy wychodzeniu slyszal piski, widzial dziwne obrazy i nagle cos jakby go zassalo... czul sie okropnie i czul sie tym przytloczony, lecz dzieki Bogu udalo mu sie wrocic.
Powiem tak: gdyby ten czlowiek wiedzial, co go czeka dalej, to na pewno by nie wracal. A tak to wrocil przerazony, zdegustowany i stracil mozliwosc podrozowania po najpiekniejszym miejscu we wszechswiecie. Czlowiek ten po prostu wycofal sie na samym poczatku i jedyne, co teraz pamieta, to nieprzyjemne uczucie odrywania sie ciala subtelnego od ciala fizycznego... Byl zbyt tchorzliwy, zeby isc dalej i przezyc nowe doswiadczenia. Ja tez na poczatku sie balem, ale powiem tak... zeby cos osiagnac, trzeba zaryzykowac. A projekcja astralna nie jest bardziej niebezpieczna od picia herbaty w sobotnie popoludnie... bo herbata mozna sie zachlysnac.
-
-
Jeśli chodzi o katolicki zbiór bzdur, to poelcam
http://republika.pl/szwilk/okiem/index2.html
Co tam parapsycholgia, oni się czepiają wszystkiego )) Na przykład:
"KARATE - ćwiczenia kształtowania ducha poprzez ćwiczenia ciała (tak jak yoga). Na ćwiczeniach wspomina się o własnym duchowym potencjale. Celem jest osiągnięcie szczęścia już na ziemi poprzez zatopienie się upojeniu, zatraceniu własnej jaźni oraz poczuciu indywidualnego istnienia. (na podstawie broszury warszawskiego klubu). Wśród wielkich ślubowań są słowa "Będę zawsze słuchać Budy, Dharmy i Sanghi", "Będę zawsze reinkarnować w sprzyjających warunkach". Mistrzowie przejawiają dużą niezależność, pewność siebie i chęć do podejmowania ciężkiej pracy. Karate jest sztuką zabijania bez użycia broni. "
-
<placze>
Gdzie ja zyje... ? :/
-
heh...nie ma co - fajna stronka ;/
dobrze ze jestem ateista
-
Jak sie mialo udana projekcje astralna, to raczej ciezko byc ateista.
Znaczy sie ateizm jest okreslany jako kompletna niewiara we wszystkie zjawiska ponadnaturalne i jakiekolwiek objawy kontrolowanej posmiertnej aktywnosci.
Uprawnienia umieszczania postów