Pokaż wyniki od 1 do 8 z 8

Wątek: Mam mlodego zółwia czerwonolicego

Mieszany widok

fiodor
    Guest

Mam mlodego zółwia czerwonolicego

moim problemem jest to ze zaczela schodzic mu z ciala jakby skora Niewiem co to jest i skad sie wzielo Codziennie zmieniam mu wode Niemam jeszcze akwarium ale i on jest na nie za maly ma ok 5cm Zachowuje sie normalnie, tzn. tak jak na poczatku Chociaz teraz bardzo chce uciec z pojemnika w ktorym go trzymam To taka miseczka tez z zoologicznego sklepu ma ona ok 30cm dlugosci i 15cm szerokosci Moje pytanie do Was jako doswiadczonych jest takie : co sie dzieje i czy to co sie dzieje jest grozne czy nie Jestem zly ze nie wiem co z nim dzieje Prosze pomozcie

Re: Mam mlodego zółwia czerwonolicego

fiodor napisał(a):

> Niemam jeszcze akwarium ale i on jest na nie za maly ma
    > ok 5cm

Czemu jest na nie za mały ?? Tylko mi nie mów ze trzymasz biednego zólwika w badziewnym pojemniku z wysepką i palemką na srodku :-/

MataManX
    Guest

Fiodor masz 23 lata w tym wieku powinienes byc już odpowiedzialny ale cóż
    powinieneś najpierw opis przeczytać a potem dopiero kupować gada nie ma żółwia zamałego na akwarium a na pewno nie powinien przebywać w takim pojemniku jak masz nie ma w nim wystarczająco miejsca przede wszytskim i nie da się zamontować odpwiedniej grzałki przede wszystkim radzę ci przeczytać opis i poczytać posty na forum żółwie tam się dowiesz jak powinien mieć urządzone terrarium a to że chce uciec to jest normalne ale ja też bym uciekał jakbym miał palemke po środku mieszkania spróbuj mu zapwnić lepsze warunki i niech się chowa zdrowo

fiodor
    Guest

Spellcaster no co Ty niejestem meczennikiem zwierzat ani barbarzynca Zwierze ma tyle miejsca ze w zupelnosci mu wystarcza oczywiscie ze szukam czegos wiekszego Jak wyglada 5cm w dlugim na 30cm i szerokim na 15cm pojemniku? optymalnie

fiodor
    Guest

MataManX czy ja niejasno napisalem? widze ze orientujesz sie co za pojemnik mam dla zolwia Mozna miec i 40 lat a dziecka sie niewychowa jesli sie niebedzie na tym znac Dlatego pytam sie doswiadczonych hodowcow, za takich mam Was, co zrobic? Moim pytaniem bylo zupelnie co innego Zwrociliscie mi uwage na problem ktory niedlugo przestanie istniec Chodzi mi o to co sie dzieje ze zwierzeciem gdy wyglada jakby mu skora schodzila To jest meritum, nie pojemnik Wezme wanne od babci i akwarium jak sie patrzy Pytam sie czy jakies grzyby go nieatakuja czy mam sie martwic czy nie Moze schodzi mu tylko skora Odpowiedzcie mi na te pytania Ja w moim pomieszczeniu czuje sie dobrze Wiem ze zwierze potrzebuje czegos wiecej zagwarantuje mu to ale ja spodziewam pomocy od WAS

fiodor
    Guest

A to ze napisalem "za maly na akwarium" to w tym znaczeniu ze jak go wsadze do 150l to bedzie dla niego duza przestrzen Wiem ze niezaduza bo w naturze wieksze ilosci wody moglby pokonywac ale jednak na jedno zwierzatko to duzo A i mam do Was pytanie czy zolwik moze zyc sam czy z samotnosci nieumrze, wiadomo ze w towarzystwie jest przyjemniej Ale wkoncu ma mnie to niewiele ale zawsze pocieszenie Czekam na pomoc od Was bede wdzieczny za kazda wiadomosc ktora ukoi moj strach o Żorzyka alias ninja tak go nazwalem . pozdrawiam

MataManX
    Guest

fiodor napisał(a):

> MataManX czy ja niejasno napisalem? widze ze orientujesz sie
    > co za pojemnik mam dla zolwia Mozna miec i 40 lat a dziecka sie
    > niewychowa jesli sie niebedzie na tym znac Dlatego pytam sie
    > doswiadczonych hodowcow, za takich mam Was, co zrobic? Moim
    > pytaniem bylo zupelnie co innego Zwrociliscie mi uwage na
    > problem ktory niedlugo przestanie istniec

ok ale pamiętaj że jesteśmy z tobą i nawet jak się czepiamy to tylko dla dorba zwierzęcia i żeby ci uświadomić to na co nie zwróciłes uwagi a jeśli o tym wiesz i chcesz to poprawić to bardzo dobrze

> Chodzi mi o to co sie
    > dzieje ze zwierzeciem gdy wyglada jakby mu skora schodzila To
    > jest meritum, nie pojemnik Wezme wanne od babci i akwarium jak
    > sie patrzy Pytam sie czy jakies grzyby go nieatakuja czy mam
    > sie martwic czy nie Moze schodzi mu tylko skora Odpowiedzcie mi
    > na te pytania Ja w moim pomieszczeniu czuje sie dobrze Wiem ze
    > zwierze potrzebuje czegos wiecej zagwarantuje mu to ale ja
    > spodziewam pomocy od WAS

skóra mu zchodzi to normalne ale to nie koniec będzie mu jeszcze się pancerz łuszczył ale to są tylko objawy tego że rośnie

> A to ze napisalem "za maly na akwarium" to w tym znaczeniu ze
    > jak go wsadze do 150l to bedzie dla niego duza przestrzen Wiem
    > ze niezaduza bo w naturze wieksze ilosci wody moglby pokonywac
    > ale jednak na jedno zwierzatko to duzo

za dużo to może być tylko dla ciebie ale on im więcej będzie miał tym lepiej

>A i mam do Was pytanie
    > czy zolwik moze zyc sam czy z samotnosci nieumrze, wiadomo ze w
    > towarzystwie jest przyjemniej Ale wkoncu ma mnie to niewiele
    > ale zawsze pocieszenie

może być sam to tylko od ciebie zależy mój żółwiś żyje już 9 lat sam i się dobrze ma inne osobniki od kiedy u mnie jest widział może ze 4 razy ( nie licząc takich maluśkich jak są w zoologach)

> Czekam na pomoc od Was bede wdzieczny
    > za kazda wiadomosc ktora ukoi moj strach o Żorzyka alias
    > ninja tak go nazwalem . pozdrawiam

ok looz tylko następnym razem będzie lepiej jak post zaczniesz na forum o żólwiach wtedy otrzymasz więcej odpowiedzi

fiodor
    Guest

thx MataManX wlasnie na taka odpowiedz czekalem ulzylo mi z serca dziekuje Wiem teraz ze zolw ma dobrze i tak powinno byc . pozdrawiam i do nastepnego razu

Uprawnienia umieszczania postów